Šport > Nogomet
23 ogledov

Suspendiran zaradi suma podkupovanja

Mohamed bin Hammam je prepričan, da lahko azijski delegati spremenijo Fifo. (Fot Žurnal24 main
Azijska nogometna zveza (AFC) je suspendirala Mohameda bin Hammama, potem ko je mednarodna revizija odkrila nove obremenilne dokaze in finančne nepravilnosti proti katarskemu nogometnemu funkcionarju.

V Katarju rojeni poslovnež Mohamed bin Hammam poskuša trenutno oprati svoje ime pri Mednarodni nogometni zvezi (Fifi), kjer je pred časom dobil dosmrtni suspenz delovanja. Kot so zapisali v sporočilu AFC, je bil Bin Hammam suspendiran za mesec dni, potem ko je leto dni dolga preiskava razkrila nepravilnosti pri "izvajanju določenih pogodb" in posredovanje v račune AFC. Bin Hammamu očitajo jemanje podkupnin, delovanje v nasprotju z interesi organizacije in sprejemanje daril ter raznih ugodnosti.

Na Bin Hammama so oblasti postale pozorne že pred letom dni, ko je poskušal priti do predsedniškega položaja Fife in pri tem s prestola izriniti dolgoletnega prvega moža krovne nogometne organizacije Seppa Blatterja. Pri tem si je domnevno pomagal s kupovanjem glasov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.