Šport > Nogomet
43 ogledov

Suspenz, ker ni plačal svojemu agentu

Eboue Galatasaray Juventus Liga prvakov EPA
Emmanuelu Eboueju je bil izrečen suspenz, ker ni poravnal obveznosti do svojega zastopnika.

Nogometaš iz Slonokoščene obale Emmanuel Eboue bo najverjetneje v kratkem ostal brez službe pri angleškem prvoligašu Sunderlandu, za katerega je podpisal 9. marca in do danes ni odigral niti minute, vzrok pa so neplačane obveznosti do nekdanjega zastopnika. Zaradi tega mu je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) naložila enoletno prepoved nastopanja.

Toda, če se Eboue odloči za plačilo agentu Sebastienu Boisseauju, potem bo Fifa suspenz umaknila. Sunderland je dal 32-letnemu desnemu bočnemu branilcu dva tedna časa, da celotno zadevo uredi.

Eboue zastopniku ni plačal pogodbenih obveznosti, zato sta se znašla na sodišču. Fifin disciplinski odbor je septembra 2014 odločil, da mora reprezentant Slonokoščene obale plačati 30.000 švicarskih frankov, Boisseauju pa povrniti ves dolg. Eboue se je zatekel na Mednarodno športno razsodišče in izgubil, dobil pa je nov rok za plačilo obveznosti, ki je vmes že potekel, zato se je zdaj znašel v še večjih težavah.

Obstajajo še večji kiksi

Angleži so hitro izbrskali še nekatere prestope, ki se niso ravno posrečili:

    • Eric Djemba-Djemba: Kupljen za 3,5 milijona funtov iz Nantesa je za Manchester United odigral 20 tekem, na nobeni se ni izkazal. Pri skoraj 35 letih je Kamerunec še aktiven. Po odhodu z Old Trafforda je zaigral za številne klube, med njimi je bil tudi beograjski Partizan, zadnja leta je prebil v Indiji in Indoneziji.
    • El-Hadji Diouf: Blestel je na svetovnem prvenstvu leta 2002, cena 10 milijonov funtov, ki jo je postavil Lens, pa tako za Liverpool ni bila previsoka. Senegalski napadalec je nato odigral 55 ligaških tekem za Redse in dosegel tri zadetke, bolj znan pa je bil po slabi disciplini, bizarnih izpadih in pljuvanju nasprotnikov. Tudi on je star 35 let, trenutno igra na Maleziji.
    • Andy van der Meyde: Odlično je zastopal barve Nizozemske na Euru 2004, Everton pa je igralca, ki se je že izkazal pri Ajaxu in Interju, nabavil za pičla 2 milijona funtov. Navijači karamel so bili navdušeni, po štirih letih pa je bilo vzdušje ob igralčevem odhodu precej drugačno. Evertonov dres je oblekel le 24-krat. Preselil se je v PSV, kjer pa ni zaigral, kariero pa sklenil leta 2012 s šestimi nastopi za amaterski nizozemski klub WKE.
    • Massimo Taibi: italijanski vratar se je Unitedu pridružil iz Venezie za 4,5 milijona funtov. Njegovi štirje ligaški nastopi za rdeče vrage so bili zaznamovani z velikimi napakami. Debitiral je na Anfieldu in naredil napako, še slabše pa je odreagiral štiri dni kasneje na tekmi s Southamptonom, ko so ga v enem izmed medijev označili za 'Slepega Benečana' (Blind Venetian, op. p.). Po letu dni se je vrnil v Italijo, kjer je kasneje uspešno branil za Reggino, Atalanto, Torino in Ascoli.

 

  • Winston Bogarde: še en Nizozemec, ki se ni znašel v Angliji. Nekdanji član Ajaxa, Milana in Barcelone je pri Chelseaju hitro pristal na tribuni. Pogodbe ni želel prekiniti, v klubu je ostal zaradi tedenske plače 40.000 funtov. V štriih letih je zbral vsega devet nastopov za modre.
  • Kleberson: še en nakup, ki se Siru Alexu Fergusonu ni posrečil. Član brazilske reprezentance, ki je na SP 2002 osvojila naslov, je bil v klub pripeljan kot zamenjava za Juana Verona, a v naslednjih dveh letih je zbral 20 ligaških nastopov in dosegel dva gola.
  • Andy Carroll: veljal je za enega največjih talentov angleškega nogometa, Liverpool pa je zanj Newcastlu odštel neverjetnih 35 milijonov funtov. Zbral je 44 ligaških nastopov za Redse in zabil šest golov, klub iz Anfielda je tako plačal skoraj šest milijonov za en ligaški zadetek. Carrollu gre nekoliko bolje pri West Ham Unitedu, kjer pa je imel tudi veliko težav s poškodbami.
  • Radamel Falcao: Kolumbijec je bil vrsto let strah in trepet za tekmečevo obrambo, a si je nato huje poškodoval koleno. To ni ustavilo Uniteda, ki si ga je sposodil od Monaca in mu ponudil plačo 285.000 funtov na teden. Napadalec je zbral štiri zadetke v 29 nastopih. Unitedovo napako je nato ponovil še Chelsea.
  • Andrij Ševčenko: Ukrajinec je za 30 milijonov funtov k Chelseaju prišel iz Milana, po le 48 nastopih pa so ga Londončani na posojo vrnili v lombardijsko prestolnico. Za Chelsea je dosegel devet zadetkov.
  • Fernando Torres: Še večjo vsoto, kar 50 milijonov, so pri Chelseaju namenili za nakup španskega napadalca, ki je dotedaj blestel v dresu Liverpoola. A v Londonu se Torres ni znašel, v štirih letih je zbral 20 zadetkov v modrem dresu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.