Šport > Nogomet
17 ogledov

Tako čustven Ronaldo še ni bil

Cristiano Ronaldo Youtube
Na spletu se je pojavil video z govorom Cristiana Ronaldo po finalu EP.

Nogometaši Portugalske so na evropskem prvenstvu v Franciji presenetljivo prišli do naslova. Pot do finala proti gostiteljem ni bila prepričljiva, lovoriko pa so si Portugalci zagotovili z golom Ederja v podaljšku. Napadalec je zadel v 109. minuti za končnih 1:0.

Dvoboj se je sicer za kasnejše prvake začel zelo slabo, saj je moral že sredi prvega polčasa zelenico zaradi poškodbe zapustiti prvi zvezdnik reprezentance Cristiano Ronaldo. Ta je bil nato eden najbolj aktivnih na in ob klopi za rezrvne igralce, nemalokrat je z nasveti preglasil tudi selektorja Fernanda Santosa. Po zadnjem sodnikovem žvižgu je bil Ronaldo psihično izčrpan, povsem so ga prevzela čustva. Soigralcem je namenil tudi govor v garderobi, video pa je zdaj prišel v javnost.

Ronaldo je pri uspehu najprej izpostavil selektorja Santosa, nato pa med drugim še dejal: "Nihče ni verjel v Portugalsko, a nam je uspelo. Zelo sem zadovoljen, zelo, zelo, zelo ... To je najsrečnejši dan v mojem življenju, prisežem na življenje svojega sina, zelo sem vesel. Pozabite na posamične nagrade, ligo prvakov, to je naslov, ki mi je manjkal. Zjokal sem se že trikrat ali štirikrat, brat me je moral miriti. Zaslužili smo si to, zapisali smo se v zgodovino Portugalske. Smo prvi, ki jim je to uspelo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.