Šport > Nogomet
501 ogledov

Tako so po 17 letih sprejeli najljubšega sina

Luis Suárez Nacional Montevideo Reševalni pas/Twitter
Za sodelovanje z matičnim klubom se je odločil predvsem zaradi priprav na novembrsko svetovno prvenstvo.

Urugvajski nogometni zvezdnik Luis Suárez je sinoči po 17 letih spet zaigral za svoj matični klub Nacional iz Montevidea. Zdaj 35-letni urugvajski reprezentant je ob koncu lanske sezone dobil dovoljenje madridskega Atlética za odhod, prejšnji teden pa je sklenil kratkoročno pogodbo s svojim nekdanjim klubom.

Suáreza so sicer povezovali s številnimi klubi, tudi z argentinskim River Platom in nemško Borussio Dortmund, a urugvajski veteran je izbral vrnitev v domovino.

Pri Nacionalu je leta 2005 začel nogometno pot pri 18 letih. Že naslednje leto je odšel v nizozemski Groningen, kasneje pa v Ajax, Liverpool, Barcelono in Atlético Madrid. V zadnjih dveh sezonah je za Atlético na 67 tekmah dosegel 32 golov, od tega 21 v zmagoviti sezoni La Lige 2020/21. Največ uspehov pa je imel z Barcelono, kjer je štirikrat postal španski prvak in leta 2015 tudi zmagovalec Lige prvakov.

Sinoči je za Nacional doživel vrnitev, ki se rezultatsko sicer ni najbolje izšla, saj je izgubil z brazilsko ekipo Atlético Goianiense z 0:1 v prvi tekmi četrtfinala južnoameriškega pokala Copa Sudamericana. V igro je vstopil v 74. minuti in si prislužil stoječe ovacije 30.000 navijačev na stadionu Gran Parque Central v Montevideu.

Za sodelovanje z matičnim klubom se je odločil predvsem zaradi priprav na novembrsko svetovno prvenstvo v Katarju, saj so mu v Nacionalu zagotovili, da bo igral na vsaj 16 tekmah.

Za Urugvaj je na 132 reprezentančnih tekmah dosegel 68 golov. Na letošnjem SP bo Urugvaj igral v skupini H z Gano, Južno Korejo in Portugalsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.