Šport > Nogomet
3920 ogledov

Tako so v Chicagu predstavili slovensko okrepitev, navijači vzhičeni

Robert Berić slika zaslona
Zabavna predstavitev slovenskega reprezentanta.

Slovenski reprezentančni napadalec Robert Berić je francosko prvenstvo zamenjal za ligo MLS, iz St. Etienna je prestopil k ekipi Chicago Fire. In postal ljubljenec navijačev še pred prvo tekmo, ki jo bo sicer odigral šele čez kakšen mesec in pol. Krčanova predstavvitev na twitterju je namreč postala viralna.

Pri Chicagu so posneli spot v katerem je Slovenec v baru spil kozarček alkoholne pijače Jeppson's Malört, ki so jih v 30-letih prejšnjega stoletja začeli prozvajati prav v 'vetrovnem mestu'. "Cheers (Na zdravje; op. p.), Chicago! Zdaj je uradno," je v videu svoje someščane nagovoril Berić.

Gre sicer za pijačo, ki ima kar 70% alkohola in jo domačini ponujajo znancem in prijateljem, ki pridejo v Chicago. Če jo zaužijete skupaj s pivom Old Style beer gre za takoimenovani “Chicago Handshake” (Chicagov stisk rok; op. p.).

“Je že pravi prebivalec Chicaga. Rad ga imam,” se je po ogledu videa oglasil eden izmed navijačev. "Kdor se je spomnil tega, je pravi šampion," je dejal drugi.

"Želeli smo si, da bi bil za stvar, ampak dokler ne govoriš s človekom, nikoli ne veš," je dejal podpredsednik marketinga v klubu Kyle Sheldon.

Berić je v Chicago priletel v petek popoldne, opravil zdravniški pregled, nato pa so ga pripeljali v bar The Blackstone. "Takoj je bil za stvar. Ko je Malort prvič povohal, je dejal, da diši po operaciji," je še povedal Sheldon.

"Svojo vlogo je odigral v prvo. Edini razlog, da so morali snemati še nekajkrat, je bil v tem, da je imel natakar težave s pošiljanjem kozarčka po šanku," je zaključil Sheldon, ki ga je izjemno razveselil odziv publike.

Prestop Berića je sicer precej prahu dvignil tudi pri navijačih zdaj že njegovega nekdanjega kluba. Mnogi so obžalovali Slovenčev odhod.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.