Šport > Nogomet
699 ogledov

Izjemni slovenski reprezentant zapušča francoskega velikana! Okrepil bo...

Robert Berić Profimedia
Robert Berić odhaja v Ameriko.

Slovenski reprezentančni napadalec Robert Berić bo zamenjal delodajalca. Nogometno pot bo nadaljeval v Združenih državah Amerike, kjer se bo v ligi MLS pridružil rojakom Antoniu Delamei Mlinarju, Aljažu Struni in Aljažu Ivačiču. Kot je njegov zdajšnji klub, francoski St. Etienne, potrdil na družbenih omrežjih, bo Berić igral za Chicago Fire.

Po poročanju medijev bodo Američani za 28-letnega Berića, ki je pred dnevi v lokalni piceriji že imel poslovilno večerjo z dosedanjimi soigralci, plačali dva milijona evrov.

St. Etienne je sicer Berića kupil avgusta 2015 iz dunajskega Rapida, zanj pa je plačal 6,25 milijona evrov.

Robert Berić | Avtor: Profimedia Profimedia

Berić je poklicno kariero začel pri Krškem, zatem pa je nosil še drese Interblocka, Maribora, Sturma iz Gradca, Rapida ter Anderlechta.

Tako bo četrti Slovenec v MLS, sezona 2020 se bo začela konec februarja, Delamea Mlinar igra za New England Revolution, Struna za Houston Dynamo, Ivačič pa je član ekipe Portland Timbers.

Chicago, ki ima sicer najmanjši povprečen obisk tekem v ligi MLS (nekaj čez 12.000), je v minuli sezoni zasedel osmo mesto v vzhodni konferenci in ostal brez končnice. Najboljši strelec Chicaga v letu 2019 je bil C.J. Sapong s 13 zadetki, najboljši podajalec pa Nicolas Gaitan z 12 asistencami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice