Šport > Nogomet
316 ogledov

Šporar z dvema zadetkoma potopil Bešiktaš, zmaga Verbiča (Video)

Andraž Šporar Profimedia
Nogometaši v evropski ligi so odigrali prve tekme 1. kroga skupinskega dela. Med slovenskimi nogometaši je bil najbolj zadovoljen Andraž Šporar, ki je ob zmagi Slovana iz Bratislave proti Besiktasu dosegel dva zadetka. Zmage se je veselil tudi Benjamin Verbič s kijevskim Dinamom.

V skupini K je Slovan iz Bratislave gostil Besiktas in slavil s 4:2. Znova je bil strelsko razpoložen Andraž Šporar, ki je zadel v 14. minuti po napaki vratarja Lorisa Kariusa in v 58. minuti, kar sta bila njegova 46. in 47. gol na 61. tekmi za Slovan. Dobro igro je potrdil tudi s podajo za tretji zadetek domačih, ki ga je dosegel Marin Ljubičić v tretji minuti sodniškega dodatka. Minuto pozneje je zmago potrdil Moha. Šporar je igral celo tekmo, Kenan Bajrić pa je vstopil v 89. minuti. Na drugi tekmi skupine je Braga v gosteh ugnala Wolverhampton z 1:0.

Benjamin Verbič, ki je igral celo tekmo in bil med aktivnejšimi, je s kijevskim Dinamom v skupini B gostil Malmö in ga zasluženo ugnal z 1:0. Edini strelec na tekmi je bil Vitalij Bujalski v 84. minuti. Na drugi tekmi skupine je nekdanji Verbičev klub Koebenhavn z 1:0 premagal zdajšnji klub Domna Črnigoja, ki zaradi poškodbe ni igral za Lugano. Strelec je bil Michael Santos v 50. minuti.

nogomet SLO ISR Junak Šport Verbič: Če je bil gol najlepši trenutek? Pravzaprav to ni nič. Adria Airways Ekstremna zamuda Šport Slovenski zvezdnik izlil bes na Adrio Airways

V skupini A so gledalci spremljali zanimivo tekmo preobratov med Apoelom iz Nikozije in Dudelangejem. Vid Belec in Roman Bezjak sta igrala celo tekmo, vratar Belec pa je iz svoje mreže moral pobrati kar štiri žoge, zadnjo v 82. minuti po golu dvakratnega strelca Danela Sinanija. Pri domačih, ki so se po zaostanku z 0:2 prebili v vodstvo s 3:2, je dva gola dosegel Andrija Pavlović. S petimi naslovi rekorderka tekmovanja Sevilla je na drugi tekmi s 3:0 ter zadetki Javierja Hernandeza, Munirja El Haddadija in Oliverja Torresa v drugem polčasu strla odpor domačega Qarabaga.

nogomet SLO ISR Strelec za 2:2 Šport Bezjak: Nisem 'zicer' igralec, sovražim jih

V skupini H je Jaka Bijol z moskovskim CSKA doživel polom pri Ludogorcu, saj je izgubil kar z 1:5. Tri gole je dosegel Claudiu Keseru, Bijol pa je igral do 53. minute. Več uspeha je imel Miha Blažič s Ferencvarosom, saj je na gostovanju pri Espanyolu iztržil 1:1. Javi Lopez je z avtogolom Madžarom priigral vodstvo v 10. minuti, Matias Vargas je izenačil v 60. Blažič je igral celo tekmo.

Jaka Bijol | Avtor: Profimedia Profimedia

V skupini I je poraz doživel Robert Berić, njegov St. Etienne je z 2:3 izgubil v gosteh proti Gentu. Slovenski napadalec je igral od 72. minute, po njegovem vstopu so Francozi sicer znižali na 2:3, česa več pa jim ni uspelo izvleči. Wolfsburg je v tej skupini s 3:1 odpravil Oleksandrijo.

Sicer pa je Basel v skupini C kar s 5:0 odpravil Krasnodar, prva dva gola je prispeval Kevin Bua, v skupini D je obračun PSV in Sportinga dobil prvi s 3:2, prvi gol pa je dosegel mladi in v tej sezoni strelsko zelo razpoloženi nizozemski zvezdnik Donyell Malen. Ta je prejšnji konec tedna v domačem prvenstvu Vitesseju Tima Matavža nasul vseh pet zadetkov ob zmagi s 5:0.

V skupini E je Cluj presenetil Lazio in ga premagal z 2:1, v skupini F pa je Arsenal v gosteh s 3:0 odpravil Eintracht iz Frankfurta. Joseph Willock, Bukayo Saka in Pierre-Emerick Aubameyang so bili strelci za Londončane. Gostitelji so od 79. minute igrali z igralcem manj, izključen je bil Dominik Kohr.

Z zmago, in sicer s 4:0 proti Istanbulu Basaksehirju, je v skupini J tekmovanje začela Roma, Nicolo Zaniolo je prispeval gol in dve podaji. S 4:0 je presenetljivo slavil tudi Wolfsberger na gostovanju pri Borussii Mönchengladbach. Eden favoritov Manchester United je z golom Masona Greenwoda premagal Astano v skupini L.

* Skupina A:
Apoel Nikozija - F91 Dudelange              3:4 (0:1)
(Vid Belec je branil celo tekmo za Apoel)
(Roman Bezjak je igral celo tekmo za Apoel)
Qarabaq - Sevilla                           0:3 (0:0)

* Skupina B:
Dinamo Kijev - Malmö                        1:0 (0:0)
(Benjamin Verbič je igral celo tekmo za Dinamo in dobil rumeni karton)
Koebenhavn - Lugano                         1:0 (0:0)
(Domen Črnigoj zaradi poškodbe ni igral za Lugano)

* Skupina C:
Basel - Krasnodar                           5:0 (2:0)
Getafe - Trabzonspor                        1:0 (1:0)

* Skupina D:
Linz - Rosenborg                            1:0 (1:0)
PSV Eindhoven - Sporting Lizbona            3:2 (2:1)

* Skupina E:
Cluj - Lazio                                2:1 (1:1)
Rennes - Celtic Glasgow                     1:1 (1:0)

* Skupina F:
Standard Liege - Vitoria Guimaraes          2:0 (0:0)
Eintracht Frankfurt - Arsenal               0:3 (0:1)

* Skupina G:
Porto - Young Boys Bern                     2:1 (2:1)
Glasgow Rangers - Feyenoord                 1:0 (1:0)

* Skupina H:
Espanyol - Ferencvaros                      1:1 (0:1)
(Miha Blažič je igral celo tekmo za Ferencvaros)
Ludogorec - CSKA Moskva                     5:1 (0:1)
(Jaka Bijol je igral do 53. minute za CSKA)

* Skupina I:
Gent - St. Etienne                          3:2 (2:1)
(Robert Berić je igral od 72. minute za St. Etienne)
Wolfsburg - Oleksandrija                    3:1 (2:0)

* Skupina J:
Borussia Mönchengladbach - Wolfsberger      0:4 (0:3)
Roma - Istanbul Basaksehir                  4:0 (1:0)

* Skupina K:
Slovan Bratislava - Besiktas Istanbul       4:2 (1:2)
(Andraž Šporar je igral celo tekmo in dosegel 2 gola za Slovan)
(Kenan Bajrić je igral od 89. minute za Slovan)
Wolverhampton - Braga                       0:1 (0:0)

* Skupina L:
Manchester United - Astana                  1:0 (0:0)
Partizan - Alkmaar                          2:2 (1:1)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.