Šport > Nogomet
2749 ogledov

Bezjak: Nisem 'zicer' igralec, sovražim jih

nogomet SLO ISR Saša Despot
"Mislim, da so ljudje spet začeli verjeti v nas," pravi Roman Bezjak

Med najzaslužnejšimi za uspeh Slovenije v septemberskem ciklusu kvalifikacij je bil Roman Bezjak. Na tekmah s Poljsko in Izraelom se je izkazal z agresivnostjo, borbenostjo, tekom, proti Izraelcom pa je prispeval tudi zadetek za izenačenje na 2:2.

"Ko stopim na igrišče v reprezentančnem dresu, dam vedno vse od sebe. Nisem 'tehničar', nisem tisti, ki bo prispeval zadnjo podajo, enostavno se 'razletim' po terenu. Dam res vse. Tega mi nihče ne more očitati. Lahko se mi očitajo nekatere zgrešene priložnosti, a borbenosti ne," je o svoji vlogi na zelenici menil Bezjak.

"Tekma ni bila perfektna, veliko je bilo vzponov in padcev, ampak najpomembnejše so tri točke. Rezultat na koncu je 'top'. Lahko bi se obrnilo tudi v drugo smer, bili smo že v zaostanku. Morali smo se odpreti. Če bi dobili še tretji zadetek, ne bi bilo več rešitve. A verjeli smo do konca in spreobrnili rezultat," pa je o zmagi s 3:2 proti Izraelu dejal član ciperskega APOEL-a. 

Ta je takole opisal svoj zadetek, ki je nogometašem in navijačem vlil novih moči: "To so pravzaprav prave situacije zame. Sovražim 'zicerje', nisem 'zicer' igralec. Sami vidite v teh zadnjih letih, da nisem bil velikokrat uspešen, ko sem imel 'zicer'. Enostavno mi je lažje zadeti, ko imam nekoliko težji položaj."

Bezjak je s selektorjem Matjažem Kekom sicer v preteklosti odlično sodeloval tudi kot nogometaš Rijeke. "Selektor me res zelo dobro pozna, jaz pa njega. On si ogleda tvoje klubske tekme in na njih moraš pokazati, da si v dobri formi." Na prvotnem seznamu ga tokrat sicer ni bilo: "Bila sva v kontaktu, a smo pustili vse nekoliko odprto, da so se odpeljale mimo te tekme, ki sem jih s klubom imel v Evropi. Še te si je ogledal in razmislil, kaj bi bilo najboljše."

nogomet SLO ISR | Avtor: Saša Despot Saša Despot

APOEL, ki je zaigral v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov in izgubil proti Ajaxu, bo evropsko sezono sicer nadaljeval v Evropski ligi. "V nogometu se lahko čez noč spremeni vse. Po domačem porazu s Qarabagom smo zamenjali trenerja in zame se je vse obrnilo. Prišel je nov trener, vse tri tekme nato pa sem začel v prvi postavi. Nato smo v nemogoči situaciji celo napredovali proti Qarabagu in odigrali še dve super tekmi proti Ajaxu. Glede na to, da smo na dveh tekmah dobili le dva zadetka, pred tem pa so jih dali 16 na petih dvobojih, lahko rečem, da smo bili kar uspešni. Za nas je Evropska liga tudi realnost, vsi vemo, da je Liga prvakov nekaj več, mi pa nismo na tej ravni."

nogomet SLO ISR Po zmagi Šport Iličić: To je le to, kar se pričakuje od nas

Slovenija je s skupno šestimi osvojenimi točkami na dveh tekmah sicer skočila na drugo mesto v kvalifikacijski skupini G, to bi ob koncu kvalifikacij prineslo uvrstitev na evropsko prvenstvo. Poljska ima zdaj 13 točk, Slovenija 11, Avstrija 10, po osem pa sta jih zbrali Severna Makedonija in Izrael. Latvija je že odpisana, saj na šestih dvobojih še ni osvojila točke.

"Zadnji dve tekmi sta bili dobro obiskani, dvoboj z Izraelci si je ogledalo skoraj 11 tisoč navijačev. Mislim, da so ljudje spet začeli verjeti v nas, to smo jim vrnili s šestimi točkami. A ne smemo biti zdaj prepametni, saj je pot še dolga. Pred nami so še štiri tekme. Vsaka bo najtežja, vsaka bo odločilna, je pa dobro, ker bomo do konca odvisni le od sebe," pravi Bezjak.

"Ne bo lahko. Makedonci bodo zdaj razmišljali, da se lahko z zmago proti Sloveniji povsem vrnejo v igro za napredovanje. Čaka nas izjemno težka tekma, a če bomo gledali nase, se posvetili naši igri, borbenosti... Zavedamo se, da ob takšni igri rezultati ne bodo izostali. Naslednji mesec bo sicer zelo pomemben, ker bosta ti dve tekmi z Makedonijo in Avstrijo že dali določene odgovore."

nogomet SLO ISR Junak Šport Verbič: Če je bil gol najlepši trenutek? Pravzaprav to ni nič.

Vzdušje v reprezentanci je sicer povsem drugačno od tistega, ki je bilo prisotno po neuspešnih predstavah v ligi narodov. "Nekatere reči res niso 'štimale'. Ne vem. Mogoče drugačna priprava na tekmo, vse to je povezano. Kar se tiče lige narodov je tako, da nam ta rang ekip vedno povzroča težave. Ko smo v položaju, da moramo mi nekaj odigrati, se lahko hitro kaj zaplete."

nogomet SLO ISR | Avtor: Saša Despot Saša Despot

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice