Šport > Nogomet
1641 ogledov

Kosovo po vsega nekaj sekundah šokiralo Angleže

Kosovo : Anglija Epa
Nogometaši so danes z zadnjimi osmimi tekmami 6. kroga končali septembrski cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Na tekmi z največ goli je Anglija premagala Kosovo s 5:3, svetovni prvaki Francozi so Andoro ugnali s 3:0. Na tekmi med Portugalsko in Litvo pa je Cristiano Ronaldo dosegel štiri gole od petih (5:1).

Kosovo, ki je v prejšnjem krogu pripravilo presenečenje in premagalo Češko, je dvoboj odlično začelo. Že v prvi minuti je po napaki domače obrambe zadel Valon Berisha. A šok je trajal le nekaj minut, domači so še v prvem delu po zaslugi dveh golov Jadona Sancha, enega Raheema Sterlinga in Harryja Kana ter po avtogolu Kosova povedli s 5:1, tako da je bilo videti, da vprašanj o zmagovalcu ni več. A so gostje v nadaljevanju še zapretili, dosegli dva gola in znižali na 3:5, Angleži pa so nato ustavili njihov nalet. Kane je v 65. minuti zapravil enajstmetrovko. V drugi tekmi te skupine pa je v Podgorici Češka zanesljivo s 3:0 premagala Črno goro.

Kosovo : Anglija | Avtor: Epa Epa

Evropski prvaki Portugalci so šele v drugem polčasu strli Litvo. Zvezdnik Cristiano Ronaldo je z bele točke sicer poskrbel za hitro vodstvo, toda do polčasa so domači z zadetkom Vytautasa Andriuškevičiusa izenačili. V nadaljevanju pa je stvari v svoje roke vzel prav Ronaldo, zadel še v 62., 65. in 76. minuti ter skorajda sam premagal Litvo, le piko na i je postavil William Carvalho. Srbija je na gostovanju v Luksemburgu zmagala s 3:1, dva gola je dosegel Aleksandar Mitrović.

Cristiano Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

V skupini H je bilo najbolj razburljivo v Elbasanu, kjer so Albanci dvakrat vodili, Islandci pa so jih dvakrat ujeli. A zadnjega albanskega naleta niso znali ustaviti, gola Sokola Cikalleshija in Odila Roshija sta nazadnje prinesla uspeh domačim. Francozi so manj prepričljivo, kot je bilo pričakovati, strli Andoro. Z zadetki Kingsleyja Comana, Clementa Lengleja in Wissama Ben Yedderja pa je bilo na koncu vendarle zanesljivih 3:0. Prav tako so tekmece dolgo trli Turki, a so bili v zadnje pol ure v Moldaviji premočni in so na koncu slavili z visokih 4:0, Cenk Tosun je v polno zadel dvakrat.

nogomet SLO ISR Po zmagi Šport Iličić: To je le to, kar se pričakuje od nas nogomet SLO ISR Junak Šport Verbič: Če je bil gol najlepši trenutek? Pravzaprav to ni nič.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice