Šport > Nogomet
4959 ogledov

Ko Slovenec v 90. minuti odloči enega najbolj vročih derbijev...

Robert Berić Profimedia
Slovenski reprezentančni napadalec je poskrbel za zmago svojega moštva.

Lokalni derbi med St. Etiennom in Lyonom sodi med najbolj vroče derbije francoskega nogometa, z njim je morda primerljiv le dvoboj med PSG-jem in Marseillom. Tokrat se je končal z zmago zelenih, ki jim je vse tri točke v zaključku dvoboja prinesel slovenski napadalec Robert Berić.

Nogometaš iz Krškega v tej sezoni večinoma v igro vstopa iz klopi, to pa se je zgodilo tudi tokrat. Slovenski reprezentant je tako na zelenico stopil šele v 80. minuti, le deset minut kasneje pa je po natančnem predložku z desne strani z glavo neubranljivo nameril v gol Lyona. Uspeh proti slednjemu je za Berića verjetno še slajši, saj je ob začetku svoje poti v Franciji leta 2015 utrpel hudo poškodbo kolena prav na derbiju, ko ga je z grobim startom pokosil igralec Lyona.

"Bog naj blagoslovi žensko, ki je rodila Roberta Berića. Hvala, gospa. Seveda zahvala tudi očetu! In hvala, Robert! Ljubimo te," je bil sicer le eden izmed čustvenih izlivov, ki jih je bil po zmagi deležen slovenski nogometaš.

Navdušenje ob zmagi nad osovraženim tekmecem je bilo temu primerno, tri točke pa so še toliko pomembnejše, saj je St. Etienne splezal z mest, ki vodijo v drugo francosko ligo. Berić in soigralci so skočili na 13. mesto in na 14. potisnili Lyon, ki ima zdaj dve točki manj. St.Etienne jih je v devetih kolih zbral 11, Olympique Lyonnais jih ima devet.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice