Šport > Nogomet
2207 ogledov

Takšnega posredovanja branilca pa še ne!

Jevgenij Černov Profimedia
Branilec, ki si zasluži vsak rubelj.

Na tekmi ruskega prvenstva sta se v Moskvi pomerila domača Lokomotiva in Rostov. Po devetdesetih minutah so se zmage z 2:1 veselili gostje, ki so po osmem odigranem kolu ostali na vrhu lestvice. 

Rostov je povedel z 2:0 z dvema zadetkoma Eldorja Šomurodova, nato pa je v 81. minuti zaostanek domačih prepolovil z natančnim strelom Anton Mirančuk. Gostitelji so krenili po izenačenje, a je nato z izjemnim posredovanjem zablestel branilec Evgenij Černov. Ta je ob slabem posredovanju svojega vratarja na golovi črti dvakrat preprečil remi. Branilec je zaustavil prvi strel domačih, pri tem pa padel v gol. Žoga se je odbila do igralca Lokomotive, ki mu je preostalo le še zadeti prazno mrežo. A Černov se ni vdal, s panterskim skokom se je še enkrat vrgel pred okroglo usnje ter ohranil prednost za svojo ekipo, hkrati pa je postal tudi hit na socialnih omrežjih.

Rostov je imel po sedmih kolih izjemno izenačenega ruskega prvenstva 14 točk, enak izkupiček pa so imeli še Krasnodar, Spartak, Lokomotiva in Zenit, 13 točk pa CSKA slovenskega reprezentanta Jake Bijola in Arsenal Tula. Rostovčani so z zmago v derbiju vsaj za nekaj časa skočili na prvo mesto, Krasnodar, Spartak in Zenit morajo tekmo osmega kola še odigrati.

Jaka Bijol Gol Šport Mladi Slovenec vstopil v igro in zabil prvič v dresu velikana

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.