Šport > Nogomet
28 ogledov

''Tale Slovenec Kek je sijajen trener''

ćiro blažević EPA
Hrvaški nogometni strokovnjak Ćiro Blažević je pohvalil delo nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka.

Rijeka se bo v četrtem krogu kvalifikacij za Evropsko ligo pomerila s Stuttgartom, ki bo poskušal prekiniti niz zaporednih porazov. Nemški prvoligaš je izgubil obe tekmi v Bundesligi, na Kantridi pa si bo poskusil priigrati dobro izhodišče za povratno tekmo v Stuttgartu.

Hrvaški mediji pišejo, da Rijeka pod Kekovim vodstvom igra kot prerojena, kvaliteto slovenskega trenerja pa je prepoznal tudi Ćiro Blažević. ''Kek me je navdušil. On je sijajen trener. Govori odkrito in vsaka beseda nosi sporočilo. Skoraj tako kot jaz,'' je povedal Hrvat, ki je pred 33 leti z Rijeko iz Pokala pokalnih zmagovalcev izločil Beerschot in Lokomotiv, zataknilo pa se mu je proti Juventusu.

''Tudi Juventus bi premagali, če ne bi turški sodnik od Fiata dobil nov avtomobil. Tekma se sploh še ni začela, ko sem slišal, da sodnika pred stadionom čaka nov avto,'' se spominja Blažević, ki je Rijeko vodil od 1979 do 1980. ''Rijeka lahko napreduje. Pameten je tale Slovenec na klopi,'' je dodal 78-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.