Šport > Nogomet
86 ogledov

Ter Stegen v Barço, Sommer k Borussii

Sommer Basel Tottenham Evropska liga četrtfinale EPA
Čeprav še ni uradne potrditve, pa zdaj lahko že s skoraj stoodstotno gotovostjo trdimo, da je Barcelona našla naslednika Víctorja Valdésa.

Nemški nogometni prvoligaš Borussia Mönchengladbach je našel naslednika za vratarja Marc-Andréja ter Stegna, ki bo ob koncu sezone zapustil ekipo. Namesto njega bo vrata Borussie branil švicarski reprezentančni vratar Yann Sommer, ki je za zdaj še član Basla.

"Nisem veliko razmišljal. Ko dobiš takšno ponudbo, jo pač sprejmeš," je o kratkih pogovorih z nemškim klubom dejal 25-letni vratar Basla. Pogodbo so sklenili do leta 2019, po neuradnih podatkih naj bi bil prestop vreden približno šest milijonov evrov.

Z Barcelono že o postopku prestopa

Obenem so pri klubu posredno potrdili, da njihov dosedanji prvi vratar ter Stegen odhaja k Barceloni. Govorice o tem prestopu so v nogometnem svetu glasne že dlje, uradno pa prestopa ni potrdil še nihče. "Potem ko nas je Marc-André obvestil, da bo ob koncu sezone zapustil klub, smo se z novo ekipo že pogovorili o postopku prestopa. Zdaj je zanesljivo, da odhaja v tujino," je dejal športni direktor kluba Max Eberl, ki pa tudi ni želel izdati imena novega delodajalca ter Stegna.

Sommer je prvi vratar Basla od sezone 2011/12, v letih 2011, 2012 in 2013 pa je osvojil naslov švicarskega prvaka. Za švicarsko izbrano vrsto ima pet nastopov, branil je tudi na lanski tekmi kvalifikacij za SP 2014 proti Sloveniji, ki jo je Švica v Bernu dobila z 1:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.