Šport > Nogomet
29 ogledov

Terry podaljšal s Chelseajem

john terry EPA
Kapetan John Terry bo še eno leto član londonskega kluba.

John Terry je podpisal enoletno pogodbo s Chelseajem. "Presrečen sem, da sem sklenil novo pogodbo s klubom. Vsi vedo, da sem vedno bil le Chelseajev od glave do pet. Veselim se že nove sezone z novim trenerjem. Upam, da bo uspešna. Rad bi se zahvalil tudi navijačem za podporo. Ste najboljši na svetu," je ob sklenitvi novega sodelovanja dejal Terry, ki je z londonskim klubom povezan že 21 let, vse od leta 1995, ko se mu je pridružil kot 14-letnik.

Pri Chelseaju so dejali, da je bila odločitev sprejeta po konzultaciji med Terryjem, vodstvom kluba in novim trenerjem Antoniom Contejem. "Veseli smo, da bo John še eno leto preživel v klubu. Bil je vodja ekipe v času najuspešnejšega obdobja v zgodovini Chelseaja," je dejal predsednik Bruce Buck in dodal: "Pred kratkim je presegel mejo 700 tekem v klubu. To je dokaz njegove profesionalnosti, odločnosti in nespornega talenta."

"Verjamemo, da bo tudi v naslednji sezoni pomemben del našega kluba, tako v garderobi, kot na zelenici. Uspeh želimo vrniti v ta klub," pa je povedala direktorica Marina Granovskaja.

Terry je za londonski klub v vseh tekmovanjih zbral 703 nastope, 570 kot kapetan, kar je klubski rekord. V dolgih letih je zbral številne lovorike, štiri naslove prvaka, pet pokalnih lovorik, po enkrat je slavil v ligi prvakov (2012) in evropskem pokalu (2013). V reprezentančnem dresu, majico z angleškim grbom je upokojil leta 2012, pa je zbral 78 nastopov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.