Šport > Nogomet
19 ogledov

Terry potrdil odhod Lamparda, prišel je Ba

Terry Lampard Instagram FA pokal Chelsea Wembley Instagram
Kapetan Chelseaja John Terry je v petek prek Instagrama očitno potrdil, da bo njegov dolgoletni soigralec Frank Lampard res zapustil londonsko ekipo. Terry je namreč objavil njuno skupno fotografijo in pripisal: "Ni dovolj, če rečem, da sem popolnoma uničen." Pri modrih so še isti dan potrdili prihod senegalskega napadalca Dembe Baja.

"Ni dovolj, če rečem, da sem popolnoma uničen. Moramo upokojiti številko osem v čast Lampsu," je v petkovih jutranjih urah na Instagramu objavil Chelseajev kapetan John Terry in več kot očitno potrdil, da londonska ekipa ne bo podaljšala pogodbe z ikono Frankom Lampardom.

Terry je fotografiji dodal še "#srčniutrip #heroj #legenda #heroj #goalmašina #prijatelj #ktbffh #cfc #chelsea." Lamparda po poročanju različnih medijev lovijo številni klubi, poleg kitajskih in ameriških celo Manchester United, v Italiji pa ga povezujejo z Laziem.

Lampardov agent Steve Kutner je v enem izmed intervjujev sicer dejal, da bo njegov klient zapustil londonski klub ob koncu sezone, a je Kutner trditve pred kratkim že označil za napačne. Pri Chelseaju so v petek tudi potrdili prihod Newcastlovega napadalca Dembe Baja. Senegalski reprezentant je z londonskim klubom podpisal triinpolletno pogodbo.

Zelo lahka odločitev

"Občutek je dober, zelo sem vesel in ponosen," je ob objavi novice povedal Ba. "Zame in za Newcastle je bilo pomembno, da smo uredili mojo prihodnost, zdaj pa lahko gremo naprej. Zdaj imajo cel mesec časa, da kupijo novega igralca, zame pa je bilo tudi bolje prej kot kasneje. Zdaj se moram le privaditi na novo okolje. Ko te hoče klub, ki je osvojil Ligo prvakov, je odločitev zelo lahka. To ni bila težka odločitev."

Londonski modri so po plačilu Bajeve odkupne klavzule (8,6 milijona evrov) takoj dobili dovoljenje za začetek pogajanj. Senegalski napadalec, eden izmed najboljših nakupov lanske sezone, je v črno-belem letos zabil 13 golov in je drugi strelec prvenstva. Baja zaradi pogajanj ni bilo v ekipi za zadnjo ligaško tekmo z Evertonom.

Cole se vrača tja, kjer se je naučil igrati

Nekdanji angleški reprezentant Joe Cole je v petek tudi uradno prestopil iz Liverpoola k West Ham Unitedu. Na vzhodu Londona je pred leti tudi začel profesionalno kariero, ki ga je poleg Chelseaja odpeljala tudi v Francijo k Lilleu. Pri West Hamu so sporočili, da so z 31-letnim nogometašem podpisali 18-mesečno pogodbo.

"To je zame izvrstna poteza," je dejal Cole. "Ko se vračam nazaj, se spet spominjam igrišč, na katerih sem se učil igrati. Tu sem se naučil poklica in vesel sem, da imam še eno priložnost, da sem tukaj. Vedno sem imel rad West Ham in upam, da bom klubu lahko dal nekaj nepozabnih sezon."

Cole je eden izmed množice produktov West Hamove akademije, ki je v svet med drugim poslala tudi Lamparda, Glena Johnsona, Ria Ferdinanda in Michaela Carricka. Cole je v članski ekipi leta 1999 debitiral s 17 leti, ko so ga mnogi primerjali z legendarnim Paulom Gascoigneom in mu napovedovali veliko kariero.

Veliki up je klub zapustil leta 2003, ko so izpadli v drugo ligo. Pridružil se je Chelseaju in bil standarden član ekipe Joséja Mourinha, ki je v sezoni 2004/05 osvojila naslov prvakov, prebil pa se je tudi v angleško reprezentanco.

Debuchy končno pri srakah

Newcastle United je medtem oznanil, da jih je okrepil francoski reprezentant Mathieu Debuchy, ki je po prihodu iz Lillea podpisal petinpolletno pogodbo. Izkušeni desni bočni branilec je podpisal za zaenkrat neznano vsoto, Lille pa je zastopal kar deset let, vse odkar je v člansko moštvo prišel skozi mladinske selekcije. Za nekdanje francoske prvake je igral na več kot 200 tekmah.

"Absolutno presrečni smo, da smo končno dobili Mathieujev podpis," je za klubsko spletno stran (www.nufc.co.uk) dejal trener Alan Pardew. "Ni skrivnost, da smo ga spremljali že kar nekaj časa, da pa smo prišli do te točke, me navdaja z velikim vznemirjenjem in pričakovanjem glede tega, kaj nam bo lahko ponudil."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.