Šport > Nogomet
7 ogledov

Težave za Katanca: Birsa odšepal

Katanec Slovenija Bosna in Hercegovina BiH prijateljska tekma Stožice Saša Despot
Kvalifikacije. V 5. kolu skupine E bo predzadnja Slovenija v petek gostila četrtouvrščeno Islandijo. Na torkovem treningu se je poškodoval Valter Birsa, ki bo za petkov nastop vprašljiv vse do zadnjega.

"Lahko pričakujemo težak obračun, ki ga bodo odločile malenkosti, morda že en zadetek," je pred obračunom v Stožicah razmišljal član Maribora Goran Cvijanović.

Tri točke pred Slovenijo

Slovenska izbrana vrsta bo sicer tokrat odigrala prvo kvalifikacijsko tekmo pod vodstvom Srečka Katanca; na prvih štirih dvobojih je pod taktirko Slaviše Stojanovića osvojila le tri točke. Tri več imajo Islandci, ki so doma z 2:0 premagali Norveško, v gosteh pa so bili boljši tudi od Albanije. V

slovenskem taboru gostov s severa Evrope ne nameravajo podcenjevati. “Islandija ima res dobre napadalce. Alfreð Finnbogason iz Heerenveena je drugi ali tretji strelec nizozemske lige, pri Ajaxu dobro igra tudi Kolbeinn Sigþórsson. Pa ne samo to, imajo tudi dobre igralce na sredini igrišča, tako da jih nikakor ne gre podcenjevati,” je o tekmecu menil član PSV Tim 
Matavž.

Največji zvezdnik pri Islandcih je trenutno sicer član londonskega Tottenhama Gylfi Sigurðsson, ki je v tej sezoni že zatresel tudi mrežo Maribora v Evropski ligi, v kadru znanega švedskega strokovnjaka Larsa Lagerbäcka pa je tudi veteran Eiður Guðjohnsen.

Težave: Birsa odšepal z igrišča

Danes se bosta reprezentanci kot zadnja pridružila člana Kölna Mišo Brečko in Dominic Maroh – so včeraj trenirali v Kopru, Islandci pa so se bili zaradi vremena v Ljubljani prisiljeni zateči v fitnes.

Na tretjem treningu v Kopru jo je Katancu in reprezentanci zagodla poškodba gležnja Valterja Birse. Kot pravijo v slovenskem taboru, bo usoda Birse za petkov obračun znana danes zvečer ali v sredo.

Kot je poročala spletna stran sport-tv.si, je Birsa poškodbo levega gležnja staknil na današnjem treningu v dvoboju z Boštjanom Cesarjem in igrišče zapustil v hudih bolečinah. Če Birsa ne bo nared za tekmo, bo to kar precejšnja težava za novega selektorja Katanca, saj mu ob odsotnosti kaznovanih Andraža Kirma in Josipa Iličića že tako primanjkuje krilnih igralcev. Slovenci bodo danes v Kopru ob 17. uri opravili še en trening, jutri ob 18.00 pa bodo vadili v Stožicah.

Kot pa so sporočili z Nogometne zveze Slovenije, je Islandija že danes preizkusila zelenico na stožiškem stadionu, saj nadomestno igrišče v Spodnji Šiški po ponedeljkovem sneženju in deževju ni nared. Islandci so prvi uradni trening v Stožicah začeli ob 12. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.