Šport > Nogomet
115 ogledov

Odgovor arogantnemu zvezdniku, ki vas bo navdušil

Thomas Müller San Marino Nemčija EPA
Reprezentant Nemčije se po tekmi v San Marinu ni predstavil v najlepši luči, sledil je odločen odgovor.

V petek zvečer je Nemčija v okviru kvalifikacij za SP 2018 gostovala v San Marinu in pričakovano prišla do visoke zmage (0:8).

Srečanje je bilo za žepno državico na Apeninskem polotoku nekaj posebnega, vsak dan pač ne igraš s svetovnimi prvaki. A napadalcu "Elfa" Thomasu Müllerju so takšni obračuni očitno odveč.

Zvezdnik Bayerna se je po srečanju spraševal, zakaj morajo nogometaši ob tako natrpanem urniku sploh igrati srečanja proti tako neenakovrednim nasprotnikom. Češ, da razume, da je za San Marino igrati proti svetovnim prvakom nekaj posebnega, a da njihova igra "nima ničesar skupnega  profesionalnim nogometom." Seveda je dodal nekaj o grobosti in "nepotrebnem tveganju".

Številni so ob takšni izjavi dvignili obrvi, v imenu velikega dela evropske nogometne javnosti pa je odločno odgovoril tiskovni predstavnik Olimpijskega komiteja San Marina Alan Gasperoni.

Slednji je v izjavi naštel deset razlogov, zakaj tekma v San Marinu ni bila nepomembna. Ker je zapis zares pomenljiv, vam ga ponujamo v celoti.

10 razlogov, da tekma San Marino - Nemčija ni bila zaman:

"Imate prav. Takšne tekme, kot je bila petkova, niso nič. Za vas. Po drugi strani, dragi Thomas, vam ni treba priti v San Marino za skoraj nič na konec tedna brez Bundeslige, ko bi lahko z ženo sedela na kavču v svoji luksuzni vili ali se udeležila kakšnega sponzorskega dogodka in zaslužila več tisoč evrov. Verjamem vam, toda dovolite, da naštejem deset dobrih razlogov, zaradi katerih mislim, da je bila tekma San Marino - Nemčija koristna. Rad bi vedel, kaj mislite o tem, obvestite me o tem, kaj mislite:

1. Tekma je pokazala, da niti proti tako slabim ekipam kot je naša, vi ne morete zabiti gola. In ne govorite, da niste bili jezni, ko vam je Simoncini preprečil zadetek ...

2. Pokazala je vašim trenerjem (pa tudi Beckenbauerju in Rummeniggeju), da nogomet ne pripada njim, ampak vsem, ki ga imajo radi. In med njimi, pa če vam je všeč ali ne, smo tudi MI.

3. Pokazala je stotinam novinarjev z vse Evrope, da še obstajajo fantje, ki sledijo svojim sanjam in ne vašim pravilom.

4. Pokazala je, da se Nemci ne bodo nikoli spremenili in da vas zgodovina ni naučila, da nasilništvo ni vedno garancija za zmago.

5. Pokazala je 200 nogometašem v San Marinu, zakaj jim trenerji vedno govorijo, naj delajo trdo. Kdo ve, morda bo trud nekega dne poplačan s tekmo proti svetovnim prvakom.

6. Tekma je služila temu, da sta naša in vaša zveza pobrali denar od televizijskih pravic. Z denarjem lahko vaša zveza vam plača za vaše nevšečnosti in poleg tega zgradi igrišča za otroke v Nemčiji, za šole, za štadione ... Naša zveza, povem vam skrivnost, gradi novo igrišče v odmaknjeni vasi Acquaviva. Vi bi ga lahko z vašo plačo zgradili v šestih mesecih, mi ga bomo z denarjem od te tekme. Ni slabo, kajne?

7. Služila je temu, da se je država, velika kot vaše igrišče v Münchnu, znašla v časopisih z dobrim razlogom, saj je nogometna tekma vedno dobra novica.

8. Služila je vašemu prijatelju (Sergu, op. a.) Gnabryju za začetek v izbrani vrsti in za njegove prve tri gole.

9. Služila je temu, da je nekatere Sanmarince osrečila, saj so se spomnili, da imamo pravo nogometno reprezentanco.

10. Služila je temu, da smo lahko spoznali, da čeprav nosite najlepša Adidasova oblačila, ste spodaj še vedno tisti, ki skupaj s sandali nosijo bele nogavice.

Z ljubeznijo, Alan."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.