Šport > Nogomet
889 ogledov

Kdor bo želel igrati, bo dobrodošel, v nasprotnem primeru - na svidenje!

Matjaž Kek Anže Petkovšek Matjaž Kek
Selektor Matjaž Kek je ob ponovnem imenovanju na čelo članske nogometne vrste poudaril, da bo prva in glavna naloga predvsem vzpostaviti neposredno, odkrito komunikacijo z igralci, saj si želi vse najboljše v svoji ekipi.

"Naša baza je premajhna, da ne bi igrali najboljši. Prvo, kar mislim narediti, je, da v direktni komunikaciji razčistim stvari, če so za razčistiti. Morajo igrati najboljši, ampak ti si morajo želeti igrati za reprezentanco. Mogoče smo v zadnjem času preveč govorili o posameznikih in premalo o ekipi. Pri slovenski vrsti je pomembno, da imamo čisto, jasno, pošteno komunikacijo med igralci in strokovnim štabom ter nogometno zvezo in drugimi," je dejal Matjaž Kek.

Matjaž Kek | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Tako bodo na vrsto prišli tudi pogovori z Janom Oblakom, ki zaradi kapetanskih nesoglasij pod prejšnjim selektorjem Tomažem Kavčičem in začasnim selektorjem Igorjem Benedejčičem sploh ni zaigral, manj verjetna ali neverjetna pa je vrnitev Kevina Kampla. Ta je pred zadnjim zborom končal reprezentančno kariero. Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je dejal, da Kamplova odločitev ni bila povezana s Kekovim imenovanjem.

"Kevin je obvestil zvezo, da zaradi osebnih razlogov in rojstva otroka, bolezni očeta in drugih obveznosti ne more več igrati za slovensko vrsto. Tu se je zadeva končala," je pojasnil Mijatović in dodal, da se ni pogovarjal z nobenim drugim selektorskim kandidatom.

Matjaž Kek Neposredno Šport "Kek gotovo hoče veliko denarja, od mene je dobil narejeno reprezentanco"

Če Kek o konkretnih imenih ni želel preveč razpredati glede igralskega kadra, pa je potrdil, da bosta trenerja v izbrani vrsti še naprej Igor Benedejčič in Borut Mavrič, preostalo sestavo strokovnega štaba pa bo sporočil v naslednjih tednih.

"Samo en človek v nogometu pač ne more narediti ničesar. Potrebujem štab strokovnih ljudi. Benedejčič si je to zaslužil in dokazal s konkretnim delom tudi skozi mlajše selekcije. Moja želja pa je, da se mi iz Rijeke pridruži tudi Luka Brkljača. Skupaj lahko naredimo marsikaj dobrega," meni Kek, ki se je z Mijatovićem na temo selektorja prvič usedel 23. oktobra.

Od takrat naprej je tudi začel podrobneje spremljati dogajanje v izbrani vrsti. "Diagnoza? Težko ocenim. Prepričan sem, da je potencial. Z mano na čelu pa se morajo vsi zavedati, kakšna čast in obveza je imeti možnost sodelovati v reprezentanci," poudarja Kek in dodaja, da bo tisti, ki si bo želel igrati in to brez kakšnih osebnih ciljev, dobrodošel, v nasprotnem primeru - na svidenje.

Matjaž Kek Novi selektor Šport Kek: "Ali je Matjaž pravi, bo pokazal čas"

O ciljih izbrane vrste ni želel preveč konkretizirati. V nedeljo bo v Dublinu na žrebu kvalifikacijskih skupin za evropsko prvenstvo 2020, tako da tekmecev v boju za Euro 2020 še ne pozna, posledično je tudi cilje težko postaviti, pa čeprav je zveza že prej večkrat poudarila, da je cilj prav preboj na to tekmovanje.

"Položaj, v katerem je Slovenija, ne dopušča razmišljanja o tem, da bomo favoriti v skupini. A v tem trenutku moramo razmišljati najprej o sebi, koliko bo možno narediti, pa bomo videli. Vsekakor pa velja, da moraš imeti visoke cilje, da lahko napreduješ," pravi Kek in dodaja, da za sam žreb nima posebne želje. "Vsi imamo radi privlačne tekmece, a najprej je treba spoštovati sebe," dodaja Kek.

Matjaž Kek | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Na vprašanje, ali glede na zadnjo selekcijo igralcev lahko javnost pričakuje kakšnega aduta iz rokava, pa je odvrnil: "Nisem David Copperfield. Nisem prišel s čarobno paličico. Potrebujem obilo pozitivne energije, pripravljenosti na sodelovanje, pa tudi konstruktivno kritiko. Kar zadeva selekcioniranje, sta predhodnika imela težko nalogo. V vsakem časovnem obdobju se zgodi menjava generacije. Tu ni bil problem samo v selektorju, to je večplastna težava. Najprej mora vsak na svojem področju prevzeti odgovornost," je odločen 57-letni Mariborčan, ki pravi, da pogajanj o igranju tekem v Ljudskem vrtu ni bilo. "Ni pomembno, kje igramo, pomembno je, da je pozitivna energija. To pa si moramo prislužiti," priznava Kek.

Matjaž Kek bo seznam igralcev razkril 24. februarja. (Foto: Fotosi.si) Matjaž Kek Šport Avtor zadnje slovenske nogometne pravljice

Pravi tudi, da ni vse tako črno, kot se zdi, le potencial, ki ga igralci kažejo v klubih, je treba prestaviti v reprezentanco in vse skupaj povezati v celoto. V prejšnjem mandatu je hitro našel okostje ekipe, zdaj pa pravi, da je tudi v tej že videl nekaj primernih igralcev.

"Vidim potencial in mu zaupam. Prepričan sem, da bomo našli način, da vse skupaj obrnemo v pozitivno smer. Izziv je takšen, da ne vidim nerešljivega problema," poudarja Kek in pravi, da bo igra oziroma način igranja odvisen tudi od kakovosti igralcev. "Vizijo imam, upam, da ne bom postal talec nogometnega sistema, ker se nogomet razvija. Eno je bila zgodba prej, eno je zgodba zdaj. Dejstvo je, da je ekipa mlada, neizkušena, mora pa biti motivirana," je sklenil Kek.

Komentarjev 2
  • good 22:51 27.november 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprecje 95 dolarjev, vendar vidim, kako to pocne zdaj. Zdaj imam toliko svobode, ko sem sam lastnik. obišcite ==========>>>>>>> www.WebJob33.Com

Sorodne novice