Šport > Nogomet
25 ogledov

Tito v prvi sezoni zasenčil Guardiolo

barcelona eric abidal EPA
Trener Barcelone Tito Vilanova je že v prvi sezoni na čelu katalonskega kluba izboljšal dosežek Pepa Guardiole. Blaugrana je po zmagi proti Málagi (4:1) sezono zaključila s stotimi točkami, s čimer je izenačila rekord Real Madrida iz sezone 2011/2012.

Barcelona je v pičlih 15 minutah tekme na Camp Nouu dosegla tri zadetke in si zagotovila rekordni izkupiček točk v letošnji sezoni (100).  S tem je izenačila rekord madridskega Reala, ki je lani pod taktirko Joséja Mourinha kot prvi v zgodovini vpisal vpisal trimestno število točk.

Tito Vilanova je izboljšal tudi dosešek Pepa Guardiole, ki je z Barcelono zbral točko manj. ''Za nas je bilo pomembno, da zabeležimo najboljši dosežek v zgodovini kluba in izenačimo Realov rekord iz lanske sezone. Málaga je nocoj pokazala, kako dobra ekipa je,'' je povedal Vilanova, ki je za zadnjo tekmo sezone v vrata poslal Joséja Manuela Pinta. ''Victor (Valdés, op. a.) ni rekel, da ne želi igrati, vendar smo se odločili, da damo Pintu priložnost. Že prej sem povedal igralcem, da bodo po osvojitvi naslova dobili minutažo tudi tisti, ki ponavadi ne igrajo. Victor je povedal le, da ne namerava podaljšati pogodbe. Mislim, da je vse objasnil,'' je povedal Španec.

Barcelona sezono zaključuje z okroglo stotico, kar znaša 87.72% vseh možnih točk. Z izjemnimi predstavami na Camp Nouu so izenačili tudi svoj rekord iz sezone 2009/2010, ko so na domačem igrišču zbrali 55 točk. ''Za nami je dobra sezona. Splošno gledano, glede na vse, kar se je dogajajo, je bila sezona dobra. Zaključili smo z igro na visokem nivoju,'' je povedal Vilanova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice