Šport > Nogomet
11 ogledov

To o Handanoviću mislijo v Vidmu

samir handanović Profimedias
Nekdanji slovenski reprezentant je s strani navijačev Udineseja dobil lepo priznanje.

Ljubljanski vratar Samir Handanović je od leta 2012 član milanskega Interja, pred tem je bil kar osem let član Udineseja.

Čeprav ga je klub iz Vidma v prvih treh letih posojal različnim italijanskim klubom, je v obdobju 2007-12 nanizal nekaj izjemnih predstav v dresu "zeber", v sezoni 2011/12 si je prislužil tudi naziv najboljšega čuvaja mreže v Serie A.

Brez konkurence

Pred dnevi so na spletni strani TuttoUdinese svoje bralce v anketi povprašali, kdo bi bil član najboljše enajsterice v zgodovini kluba. Najprej so izbrali vratarja, v glasovanju pa je premočno zmagal Handanović.

Nekdanji vratar Slovana, Domžal, Zagorja, Udineseja, Trevisa, Lazia in Riminija je prejel kar 65 odstotkov vseh glasov. Edini, ki je poleg Handanovića v odstotkih zbral dvomestno številko, je bil sedanji vratar Udija - grški reprezentant Orestis Karnezis

Udinese ima sicer zelo bogato zgodovino. Klub je bil ustanovljen že v 19. stoletju (leta 1896), gre za drugi najstarejši klub v Italiji za Genoo.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.