Šport
208 ogledov

"Moj vzornik je bil Jasmin Handanović"

samir handanović Profimedias Najbolje plačani Slovenec v Italiji je Samir Handanović.
Slovenski vratar Samir Handanović je v zadnjih sezonah ena najsvetlejših točk milanskega Interja, v intervjuju za Sport360° pa je med drugim odkril tudi svojega vzornika.

"Moj vzornik je bil bratranec Jasmin Handanović, ki je član Maribora. Je šest let starejši in ko sem ga gledal na treningih, sem se zaljubil v ta položaj. Drugi vzornik v času mojega odraščanja je bil Peter Schmeichel," je v pogovoru za Sport360° dejal Samir Handanović.

Slovenski čuvaj mreže je v zadnjih sezonah nesporni prvi vratar milanskega Interja, ki pa mu ne uspe ponoviti dosežkov iz preteklih let. "Interju sem se pridružil v času, ko je prihajalo do menjave generacij ter tudi spremembe v lastništvu. Vse skupaj mi je dalo še dodatno motivacijo, čeprav je normalno, da se pozna, ko pride do tolikšnih sprememb v kadru. Je čudno, a vsak klub ima v svoji zgodovini neuspešna obdobja," je stanje pri črno-modrih ocenil Sarma.

V intervjuju so se spomnili tudi njegovega nadimka - Batman. Tega mu je nadel Roberto Scarpini, komentator na Inter Channelu. "Všeč mi je. Delno sem ga dobil tudi zaradi načina, kako stečem z golove črte, kot vsakemu otroku pa so mi bile všeč te risanke."

V zadnjem času se je Handanovićevo ime pojavljalo tudi v povezavi z največjimi evropskimi klubi. Sam o govoricah o odhodu v Premier League ali La Ligo ni želel spregovoriti, a je dejal, da je "lepo, če se govori o tako velikih klubih, saj to pomeni, da opravljaš dobro delo".

"Rad bi še osebno napredoval, lovorike si želim osvajati z Interjem. Vedno obstaja pritisk, ko želiš izpolniti visoke cilje, to je nekaj normalnega v življenju športnika. S tem se moraš spoprijeti, veliko je odvisno od tega, kako se s tem spopadaš," je še dejal zdaj že nekdanji član slovenske reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.