Šport > Nogomet
51 ogledov

Toliko bo v štirih letih zaslužil Cristiano

Cristiano Ronaldo Real Madrid EPA
Portugalski zvezdnik bo po evropskem prvenstvu podaljšal pogodbo z madridskim Realom.

Cristiano Ronaldo je Portugalsko z dvema zadetkoma proti Madžarski popeljal do osmine finala Eura 2016, medtem pa so se njegovi predstavniki že dogovorili za podaljšanje pogodbe z madridskim Realom, poroča Marca.

Cristianova obstoječa pogodba z aktualnimi evropskimi prvaki sicer velja do junija 2018, po novem bo dogovor veljaven še za dodatni dve leti, torej do konca sezone 2019/20. V pogodbi je tudi možnost podaljšanja sodelovanja še za sezono 2020/21.

Podpis nove pogodbe bo uradno obelodanjen po evropskem prvenstvu, ko se bo reprezentančna vročica polegla in bo klubsko dogajanje spet v središču pozornosti.

Še dolgo na sceni 

Letna plača Portugalca bo ostala nespremenjena - 21 milijonov evrov. V naslednjih štirih letih bo CR7 v žep samo s strani kluba torej pospravil 84 milijonov evrov, že nekaj let pa več kot s plačo zasluži s trženjem svojega imena in podobe na različnih artiklih.

Ronaldo je že pred letošnjim finalom Lige prvakov za La Sexto dejal, da "če so pri Realu pametni, bodo podaljšali." Če in ko bo novo pogodbo oddelal do konca, bo Portugalec štel 35 let in se bo tako počasi najbrž že poslavljal z elitne nogometne ravni. A kot trdi sam, to še ne bo konec, saj je že večkrat dejal, da bi rad nogomet igral "do 40. leta in naprej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.