Šport > Nogomet
44 ogledov

Toliko je lani zaslužil Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo hotel Pestana CR7 EPA
Zvezdnik Reala se je na obtožbe, da je utajil davke, odzval z objavo svojih prihodkov za leto 2015.

V zadnjih tednih nogometni svet podrobno spremlja Football Leaks. Slednji vztrajno objavlja domnevne nepravilnosti v davčnih poslih številnih zvezdnikov, pred nekaj dnevi se je na udaru znašel tudi Cristiano Ronaldo.

Portugalca na začasnem delu pri madridskem Realu so obtožili, da je španskim davčnim oblastem prijavil manjše prihodke od realnih in s tem ogoljufal državo za plačilo davščin.

Sicer so poudarili, da bančni računi v tujini niso nič nezakonitega, a Ronaldovi predstavniki so ocenili, da je ugled njihovega klienta omadeževan in krenili v protiofenzivo.

Gestifute, menedžerska agencija v lasti Ronaldovega agenta Jorgeja Mendesa, je objavila davčno napoved Ronalda za leto 2015, ki jo je Portugalec letos prek spleta poslal španski davčni upravi.

Pri Realu le delček zaslužka

Cristiano Ronaldo davčna napove | Avtor: PrtSc PrtSc
Iz dokumenta je moč razbrati, da je Ronaldo lani zaslužil kar 227,3 milijona evrov, večino seveda s trženjem svoje podobe, saj plača pri Realu pokriva le približno desetino tega zneska.

V dobri veriDavčna napoved razkriva še, da je 31-letnik skoraj 90 odstotkov svojih prihodkov (203,7 mio. evrov) ustvaril izven Španije. V državi, v kateri redno dela, je zaslužil "le" 23,6 milijona evrov.

V kratki izjavi, ki jo je Gestifute priložil k dokumentu, je zapisano, da se Ronaldo zaveda davčnih obveznosti vse od začetka profesionalne kariere in da jih redno izpolnjuje v vseh državah, v katerih dela in živi. Dodajajo še, da še nikoli ni imel težav z davkarijo.

"Podatki, ki smo jih objavili, čeprav nas do tega ne obvezuje noben zakon, predstavljajo dokaz, da so Cristiano Ronaldo in njegovi sodelavci v dobri veri sodelovali z davčno upravo v duhu transparentnosti in v skladu z zakonom," so zapisali Ronaldovi zastopniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.