Šport > Nogomet
13723 ogledov

Totalen kaos v Ljudskem vrtu, Koprčani z igrišča, tekma prekinjena

Print Screen
Derbi 12. kroga Prve Lige TS je bil prekinjen za slabe pol ure, potem ko so Koprčani ob norenju domačih navijačev zaradi slabega sojenja zapustili zelenico.

Dvoboj v Ljudskem vrtu se je začel z dobrodošlico za zvenečo okrepitev. "Jojo viola" so v pozdrav Josipu Iličiću vzklikali obiskovalci. Slovenski reprezentant pa še ni nared za igro, tako da je bil le v vlogi gledalca. Ta je tako videl tudi začetni met atletskega zvezdnika Kristjana Čeha. Vse je bilo nared za praznično soboto, a se ni izšlo po željah domačih.

Ne le, da so Mariborčani prekinili niz treh zmag, ampak so sodniki za nameček za skoraj pol ure prekinili tekmo po metanju predmetov s tribun na zelenico.

Vzrok je bilo nezadovoljstvo s sojenjem, posebej po izključitvi vratarja Sama Pridgarja in prekrška Marka Tolića nad Adnanom Golubovićem. Na koncu pa je Žan Benedičič s pravo mojstrovino poskrbel za poln plen Primorcev. Ti zdaj za Olimpijo, ki ima še tekmo v dobrem, zaostajajo šest točk, Maribor pa 13.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Mariborčani so podjetneje začeli, prvi nevarnejši strel pa je v 10. minuti sprožil Aljaž Antolin, ki pa je žogo z volejem z 20 metrov poslal čez gol. Sledilo je obdobje bolj enakovredne igre, v kateri pa si ne Maribor, pri katerem so zaradi poškodb in bolezni manjkali Menno Bergsen, Martin Milec, Max Watson, Aleks Pihler in Marko Božić, ne Koper, ki je pogrešal vezista Omarja Correio, nista priigrala obetavnejše akcije.

V 27. minuti pa je imel Koper dotlej najlepšo priložnost, najprej je strel gostov obranil Samo Pridgar, Ivan Novoselec pa je nato odbito žogo iz bližine poslal čez gol. Pozneje pa kar lepo število gledalcev na stadionu spet ni videlo posebej razburljivega dogajanja.

Zato pa je bilo razburljivo takoj po začetku drugega polčasa, ko je po vstopu v igro Marko Tolić zadel vratnico. Mariborčani so imeli v tem delu pobudo, Rok Kronaveter je neuspešno poskusil s skoraj polovice igrišča, med drugim pa je v 59. minuti v kazenskem prostoru streljal Jan Repas, vendar ni bil dovolj natančen. Na drugi strani je v 63. minuti tudi Andrej Kotnik žogo poslal mimo vrat.

V 80. minuti pa so Mariborčani ostali brez vratarja Sama Pridgarja, ta je namreč stekel iz kazenskega prostora in kot zadnji igralec naredil prekršek nad Dariom Kolobarićem. Potem pa je sledila daljša prekinitev, ko so po nekaj za domače navijače spornih sodniških odločitvah na igrišče z glavne tribune prileteli nekateri predmeti in domnevno zadeli tudi pomožnega sodnika. Koprčani so zatem zapustili igrišče, takisto sodniki.

Navijačem Maribora je dokončno prekipelo, ko je glavni sodnik Matej Jug dosodil prekršek nad koprskim vratarjam Adnanom Golubovićem. čigar nepotrebno preigravanje v kazenskem prostoru bi z odvzeto žogo lahko pošteno kaznoval Marko Tolić. 

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Nato pa so se po pol ure vendarle vsi vrnili na igrišče in odigrali še končnico tekme. Kmalu po nadaljevanju so Primorci povedli z izjemnim zadetkom Žana Benedičiča, ta je s "polvolejem" pod prečko z 20 metrov premagal Ažbeta Juga in poskrbel za zmago gostov.

Maribor bo v 13. krogu v soboto gostoval pri Olimpiji, Koper pa bo gostil Gorico.

CB24 Tabor Sežana - Domžale 1:1 (0:1)

Nogometaši Tabora so brez pomoči kaznovanega Denisa Kouaa iskali konec niza treh porazov in dvig z zadnjega mesta na lestvici. Prvi del naloge jim je uspelo udejanjiti, saj je Boucif El Afghani s svojim ligaškim prvencem poskrbel za dragoceno točko. Kljub njej pa so Kraševci še vedno zadnji, imajo osem točk, toliko kot predzadnja Gorica. Domžale so v sredini lestvice s 14 točkami.

Uvod tekme ni ponudil posebnega razburjenja, prvi resnejši strel je sprožil Arnel Jakupović v 15. minuti, domači vratar Jan Koprivec pa ni imel veliko težav. Domžalčani so bili sicer nekoliko konkretnejši, a pravih priložnosti tudi po pol ure igre ni bilo. Jakupović je streljal tudi v 34. minuti, vendar je bil z 18 metrov precej nenatančen.

Ob koncu polčasa so se nekoliko prebudili tudi domači nogometaši, dvakrat je moral posredovati Ajdin Mulalić po strelih Cobe da Coste in Jakoslava Stankovića. Toda v sodniškem dodatku tega dela igre so Domžalčani povedli. Jakupović je z desne strani podal pred vrata, kjer je bil na drugi vratnici najvišji Bartol Barišić, ki je v napadu zamenjal kaznovanega Ivana Durdova (ob njem so gostje sicer pogrešali še kaznovanega Janeza Piška ter poškodovane Slobodana Vuka, Tilna Klemenčiča in Zenija Husmanija).

Za Jakupovića je bila to peta podaja v sezoni, s čimer se je v tem pogledu na drugem mestu izenačil z Olimpijinim Mariom Kvesićem, prvi pa je Mariborčan Rok Kronaveter s sedmimi podajami.

V drugem polčasu so pričakovano Sežanci lovili izenačenje, a posebej nevarni niso bili, nenatančen je bil tudi Stanković v 62. minuti. Tudi po tem si ekipi nista priigrali kake omembe vredne priložnosti, v 75. minuti pa je nevarno meril Jakupović s prostega strela, Koprivec pa se je izkazal z obrambo.

V 78. minuti so prišli do priložnosti tudi domači, El Afghani pa je zgrešil s 15 metrov. Na drugi strani je malce zatem Koprivec znova dobro posredoval po novem Jakupovićevem poskusu. V 82. minuti pa je El Afghani le poskrbel za veselje domačih, ko je z desne strani prišel pred Mulalića in ga z močnim strelom premagal za 1:1. Že v sodniškem dodatku je pri gostih Barišić zgrešil z glavo, strel domačega nogometaša Milana Vukotića pa je obranil Mulalić.

Tabor bo v 13. krogu v petek gostoval v Celju, Domžale pa bodo gostile Bravo.

Izidi, 12. krog:
- sobota, 8. oktober:
CB24 Tabor Sežana - Domžale  1:1 (0:1)
Maribor - Koper              0:1 (0:0)

- nedelja, 9. oktober:
15.00 Bravo - Olimpija
20.15 Mura - Celje

- ponedeljek, 10. oktober:
17.30 Kalcer Radomlje - Gorica

- lestvica:
 1. Olimpija          11   10    0    1    23:9    30
 2. Koper             12    8    0    4    19:10   24
 3. Celje             11    6    4    1    18:11   22
 4. Maribor           12    5    2    5    22:19   17
 5. Mura              11    3    5    3    17:18   14
 6. Domžale           12    3    5    4    17:18   14
 7. Bravo             11    3    1    7     8:10   10
 8. Kalcer Radomlje   11    2    4    5    10:20   10
 9. Gorica            11    2    2    7    10:17    8
10. Tabor Sežana      12    1    5    6     9:20    8
Komentarjev 4
  • Idioti 16:46 09.oktober 2022.

    In pravte ni slike ni tona v 21.st !!!!

  • Friderik1950 09:33 09.oktober 2022.

    Slovenska prva liga pač, pardon, Jugoslovanska tretja liga pač.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 08:36 09.oktober 2022.

    Priporočal bi Muri in Mariboru,da poskušata z članstvom v Avstrijskem prvenstvu tako kot je v Hokejski ligi!! To sramotno sojenje ne vodi več nikamor sodniki imajo različne kriterije do različnih klubov in z svojimi odločitvami uničujejo nogomet!! To sojenje Juga ...prikaži več včeraj je bila prava sramota Slovenskih sodnikov!!

Sorodne novice