Šport > Nogomet
20 ogledov

"Tottenham? A ni Chelsea naš največji rival?"

Gabriel Paulista Profimedias
Jutri bo na sporedu eden največjih angleških derbijev, vsekakor pa najbolj vroč derbi v Londonu. Igralcu Arsenala Gabrielu je bilo po prihodu v Londonu potrebno marsikaj pojasniti.

Nekdanji branilec Villarreala je bil presenečen, ko je izvedel, da je največji rival Arsenala njegov severnolondonski sosed Tottenham.

"Takšne derbije je vedno zelo težko dobiti. Razložili so mi, da gre za našega največjega rivala. Ljudje tu okoli veliko govorijo o tem dvoboju, sam pa pred prihodom v London nisem vedel, kako je pomemben. Vedno sem mislil, da je največji rival Arsenala pravzaprav Chelsea, a so mi soigralci razložili, da temu ni tako. Na tako pomembnih tekmah je vselej težko slabiti," je pred dvobojem dejal brazilski branilec Gabriel, ki bo ob številnih poškodbah pri topničarjih najverjetneje zaogral v prvi enajsterici.

Arsenal je kljub težavam pri sestavi ekipe drugi na lestvici, pred tokratnim kolom je imel enako točk kot vodilni Manchester City. Tottenham ima na petem mestu pet točk manj od osovraženega tekmeca, ki je zadnjih 20 let vselej končal prvenstvo višje kot Spursi. Ti so bili leta 1995 sedmi na lestvici, Arsenal pa 12. Od kar topničarje vodi Arsene Wenger so navijači rdečega kluba vselej praznovali St. Totteringham's day - dan, ko Tottenham do konca prvenstva na lestvici ne more več ujeti rivala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.