Šport > Nogomet
46144 ogledov

Tragedija trese Bosno: preminila reprezentantka, ki je blestela v Sloveniji

Amela Fetahović Reševalni pas/Twitter
V prometni nesreči je preminila nekdanja bosanska reprezentantka, ki je svoj čas nosila tudi dres velenjskega Rudarja.

Bosno in Hercegovino je pretresla tragična novica o smrti 35-letne nekdanje nogometne reprezentantke Amele Fetahović, ki je kar 11 let nosila reprezentančni dres ter veljala za eno največjih igralk ter legend bosanske Premier lige, kjer je skoraj vso kariero branila barve SFK 2000 Sarajeva, s katerim je nastopala tudi v Ligi prvakinj.

Upokojila se je leta 2018, a se je letos vrnila v dresu Radničkog iz Kragujevca. V svoji karieri je sicer branila še barve srbskega Spartaka Subotice, bosanskih Iskre Bugojno, Fortune Živinice, slovaškega Uniona Nove Zamkyja ter slovenskega Rudarja iz Velenja.

V Sloveniji se ni zadržala dolgo, a je pustila globok pečat, saj je ta izvrstna vezistka na osmih prvenstvenih tekmah v drugem delu sezone 2014/15 zabila kar 9 zadetkov, obenem pa je Rudarju pomagala do pokalne krone.

Po poročanju bosanskih medijev naj bi bila v Sarajevu udeležena v prometno nesrečo, po kateri je bila pri zavesti prepeljana v bolnišnico, kjer so njene poškodbe sprejeli kot lažje, a je kmalu prišlo do komplikacij, najverjetneje zaradi notranjih krvavitev.

Med soigralkami priljubljena “Žgoljo” je aprila dopolnila komaj 35 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice