Šport > Nogomet
16 ogledov

Trener z ukradeno kartico kupil 36 steklenic Jägermeistra

Jozo Gašpar Marko Lukunic/PIXSELL
Bivšega nogometaša zagrebškega Dinama in sedanjega trenerja nižjeligaša Prečko Joza Gašparja so ujeli pri sramotnem dejanju - kraji plačilne kartice enega izmed svojih igralcev. Gašpar trdi, da so mu stvar podtaknili.

"To kartico mi je dal človek, ki mi je bil dolžan denar in jaz sem jo uporabil. Nisem vedel, da je bila ukradena našemu igralcu Havidiću," je hrvaškim medijem pojasnjeval Jozo Gašpar, trener nižjeligaša Prečko.

Dinamovo legendo so obtožili, da je med tekmo 1. županijske lige proti ekipi Šparta Elektra v Pongračevu ukradel plačilno kartico svojemu varovancu Matiji Havidiću in z njo kupil 36 steklenic grenčice Jägermeister.

"Res je. Šel sem v trgovino in kupil 36 steklenic Jägermeistra, toda samo zato, ker nisem vedel, da je kartica ukradena. Zares ne vem, zakaj so mi dali to kartico. Živim nekaj sto metrov od te trgovine, dobro vem, koliko nadzornih kamer je okrog nje in tam me vsi poznajo. Ali zares mislite, da bi tako na kocko postavil svoj ugled?" se brani Gašpar.

Vrednost nakupa je bila 3900 kun, Gašpar pa se je podpisal kar s Havidićevim podpisom. Nato se je še enkrat vrnil v isto trgovino in skušal izvesti še nakup v vrednosti 5944 kun, toda limit na kartici je bil prenizek za kaj takega. Dve uri pozneje je v drugi trgovini na Zagrebški aveniji zapravil še 480 kun. Policija ga je obtožila kraje, prevare in ponarejanja dokumentov.

Zatrdil, da gre za podtikanje

"Bil sem na informativnem razgovoru na policiji. Rekel sem jim, da nisem mogel ukrasti kartice, ker sem celo tekmo sedel na klopi. Poleg mene je bil ves čas predstavnik kluba Ivan Vrdoljak. Takoj ko sem izvedel, da je kartica ukradena, sem Havidiću vrnil 4500 kun. Sumim, da mi to želi nekdo podtakniti. Ne želim še omenjati konkretnih imen, toda po pogovoru z odvetnikom sem se odločil, da bom tožil tistega, ki mi je okrnil ugled. Zahteval bom odškodnino," je še dodal Gašpar.

"Dobro mu je šlo. Imel je tri zaporedne zmage pred tem, toda nekoga je to očitno motilo," je na stran trenerja stopil predstavnik kluba Ivan Vrdoljak.

Gašpar je devet let igral za Dinamo, nato je na kratko oblekel tudi dresa Osijeka in Marsonie, v kateri je leta 2002 tudi zaključil igralsko kariero. Enkrat je zaigral tudi za hrvaško reprezentanco. Pred dobrim letom je postal trener ekipe Prečko.

Komentarjev 1
  • KOJAK 16:30 18.april 2013.

    Ta ima pa podobne izgovore kot naši politiki. Ni vedel čigava je kartica a na njej je ime lastnika kartice pa še podpisal ga je... laž ima kratke noge!