Šport > Nogomet
23 ogledov

Tri tekme, trije rdeči kartoni

Kaka Mourinho Osasuna Real Madrid Liga BBVA Španija Primera prvenstvo EPA
Real Madrid je na sobotni tekmi proti Osasuni še tretjič letos tekmo končal z desetimi nogometaši. Na prvi tekmi novega leta je moral igrišče zapustiti Sergio Ramos, na drugi vratar Antonio Adán, nazadnje pa Brazilec Kaká, ki si je prislužil šele prvo izključitev na evropskih zelenicah.

Real Madrid je tekmo proti Osasuni, ki se je končala z remijem, končal z desetimi nogometaši. Podobno zgodbo so galaktiki pisali že na prvih dveh tekmah v letu 2013, ko sta zelenico predčasno zapustila Sergio Ramos oziroma Antonio Adán.

Ramos si je rdeči karton pridelal na pokalni tekmi proti Celti. Španski branilec je dobil dva rumena kartona, po tekmi pa s kletvicami ozmerjal glavnega sodnika Ayza Gámeza, zaradi česar si je prislužil še pet tekem prepovedi.

Casillas Adan Real Madrid Real Sociedad Liga BBVA Španija liga prvenstvo | Avtor: Reuters Reuters
Sledila je ligaška tekma proti Málagi, kjer je Mourinho še drugič na klopi pustil Ikerja Casillasa. Njegova menjava Antonio Adán je v kazenskem prostoru Madrida storil grob prekršek nad Carlosom Velo in sodnik je pokazal rdeči karton.

Zadnji se je v vrsti ''rdečih'' Realovcev znašel Kaká, ki si je na obračunu z Osasuno prislužil šele prvo izključitev na evropskih zelenicah, odkar se je leta 2003 pridružil AC Milanu. Brazilec je v igro vstopil kot zamenjava in na igrišču preživel vsega 17 minut. Prvi rumeni karton je prejel zaradi prekrška nad Rubénom Gonzálezom Rochaom, medtem ko bi se drugemu lahko izognil. Med izvajanjem prostega strela je oviral nogometaša Osasune, ta pa je izkoristil ponujeno priložnost in s kratkim prostim strelom zadel Brazilca, ki se ni imel časa odzvati. Pravila velevajo, da igralec za to prejme rumeni karton. Kaká je igrišče zapustil sklonjene glave, saj se je zavedal, da se je ujel v past. Pred odhodom v garderobe se je opravičil Mourinhu. Skupno je Real v času vodenja portugalskega trenerja prejel 27 rdečih kartonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.