Šport > Nogomet
60 ogledov

Trije obetavni igralci v Celju

nogomet Saša Despot
Celjani so močnejši za tri obetavne nogometaše, ki bodo v skladu s klubsko strategijo uveljavljanja mladih zaostrili konkurenco na sredini igrišča in na obeh krilnih položajih.

Celjani so sicer včeraj na žrebu, ki je potekal na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu, dobili tekmeca v uvodu kvalifikacij v evropski ligi. Celjani v prvem krogu čaka neugodni poljski Slask iz Vroclava.

Celjanom so se pred novo sezono pridružili srbski krilni nogometaš Milan Spremo ter hrvaška igralca Mihovil Jeronim Klapan in Matej Mršić. Vsi trije nogometaši so podpisali triletne pogodbe, moštvu pa bodo na voljo že za oba evropska obračuna proti Slasku, ki bosta na sporedu 2. in 9. julija.

Prvi novinec je 20-letni hrvaški vezist Klapan, ki se v Celje seli iz hrvaške Rijeke, kjer je v minuli sezoni za njeno B moštvo igral na 19 tekmah, ob tem pa dosegel tudi en zadetek. Obetavni vezist je bil tudi del vseh mlajših reprezentanc Hrvaške, v tem kvalifikacijskem ciklusu pa je še vedno del njene U21 selekcije.

Z Reke prav tako prihaja tudi 21-letni Mršić, ki se najbolje znajde na obeh krilnih položajih. Ofenzivni nogometaš je svojo kariero začel prav pri reškem prvoligašu, kjer je nastopal za vse mlajše selekcije. V sezoni 2013/14 je kot posojen nogometaš pri Pomorcu v drugi hrvaški ligi na 31 tekmah dosegel 5 zadetkov, zadnje leto pa je skupaj s Klapanom nastopal v reškem B moštvu. S celjskim moštvom se je dodobra spoznal že v zimskem pripravljalnem obdobju, ko je dosegel edini zadetek za zmago Rijeke na prijateljski tekmi v Umagu.

Novinec v Celju pa je tudi 20-letni srbski krilni nogometaš Spremo, ki se na Areno Petrol seli iz tamkajšnjega prvoligaša Vojvodine, kjer je tudi začel svojo kariero. V Novem Sadu je igral za vse klubske selekcije, v tem času pa je nastopal tudi za vse mlajše srbske reprezentance. Med drugim je bil tudi del širšega spiska U20 reprezentančne selekcije, ki je pred dnevi osvojila naslov svetovnega prvaka. V lanskem tekmovalnem letu je kot posojen nogometaš pri Proleterju na 26 tekmah dosegel en zadetek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.