Šport > Nogomet
41 ogledov

Tudi belgijski sodnik poskušal narediti samomor

Chris Schelstraete WC EPA
Potem ko je bilo v Bundesligi odpovedano srečanje med Kölnom in Mainzem zaradi poskusa samomora glavnega sodnika Babaka Rafatija in smrti selektorja Walesa Garryja Speeda, ki si je življenje vzel v nedeljo, nova pretresljiva novica prihaja iz Belgije.

V zadnjem času se v nogometu dogaja nekaj čudnega, zelo čudnega. Sprva je samomor poskušal narediti Babak Rafati, nato si je življenje vzel legendarni Garry Speed, zdaj pa še iz Belgije poročajo, da si je pomožni sodnik Chris Schelstraete v soboto pred srečanjem druge belgijske lige med Tubizom in Brusselsom na stranišču prerezal žile, medtem ko je v rokah držal fotografijo svoje žene in otroka. Na veliko srečo je 37-letnika našel kolega, ki se mu je zdelo čudno, da Schelstraeteja tako dolgo ni iz toaletnih prostorov. Ob prihodu na stranišče je naletel na strašljiv prizor. Kri je bila vsepovsod, poleg nesrečnega Chrisa pa nož. Zahvaljujoč zelo hitremu posredovanju zdravniškega osebja je Schelstraete preživel. "V kratkem bomo organizirali sestanek z vsemi sodniki z namenom, da bi našli boljši način za psihološko pomoč," je po šokantnem dogodku dejal Robert Jeurissen, predsednik belgijske sodniške organizacije. Omenjeno srečanje med Tubizom in Brusselsom je bilo seveda odpovedano.

Spomnimo, da je nogometni svet že prejšnji teden pretresla novica o poskusu samomora glavnega sodnika Babaka Rafatija pred srečanjem nemške Bundeslige med Mainzem in Kölnom. 41-letnega delilca pravice iz Hannovra so v hotelski sobi našli s prerezanimi žilami, a so mu zdravniki uspeli rešiti življenje. Na žalost pa v nedeljo ni bilo pomoči Garyju Speedu, nekdaj odličnemu vezistu. Nazadnje selektor Walesa si je življenje vzel v nedeljo v 43. letu starosti. Policija ga je našla obešenega okrog sedmih zjutraj v njegovem domu v Cheshiru na severozahodu Anglije in dodala, da na prizorišču ni bilo nobenih sumljivih okoliščin, poroča Reuters.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.