Šport > Nogomet
69 ogledov

"Tudi jaz bi zdaj zabil 50 golov"

Rivaldo EPA
"Kakovost nogometa je bila včasih višja. Nogomet ni dober, ko najboljša igralca zadnjih let Messi in Ronaldo zabijeta po 50 golov v prvenstvu," trdi nekdanji zvezdnik Rivaldo.

"Če bi bil v najboljših letih, potem bi zlato žogo lahko dandanes osvojil trikrat," trdi Rivaldo, ki je številne navijače po svetu navduševal pred 15 leti, ko je nosil dresa Barcelone in brazilske reprezentance. Brazilca so za najboljšega nogometaša na svetu izbrali leta 1999, zadnjih sedem let pa sta si to nagrado razdelila le dva nogometaša - Lionel Messi (4) in Cristiano Ronaldo (3).

"Nogomet je danes drugačen kot prej. Če bi bil danes v najboljših letih, potem stavim, da bi bil trikrat najboljši igralec na svetu, zabijal pa bi po 50 golov na sezono," trdi Rivaldo, ki je padec kakovosti očitno občutil iz prve roke, saj že nekaj časa po povratku iz pokoja pomaga svojemu klubu Mogi Mirimu v drugi brazilski ligi, kjer igra tudi njegov sin Rivaldinho. Na tekmi sredi julija je oče zabil en zadetek, sin pa dva.

"Kakovost nogometa je bila prej višja. Nogomet ni dober, ko najboljša igralca zadnjih let (Lionel) Messi in Cristiano Ronaldo zabijata po 50 golov v prvenstvu," meni Rivaldo in dodaja: "To je pokazatelj, da je nogomet slabši. Tudi v primeru, da ste najboljši na svetu, ne morete zabiti po 50 golov v 38 tekmah."

43-letni Rivaldo, ki je tudi predsednik Mogi Mirima, se na zelenici in v pisarnah bori pred izpadom v nižji rang tekmovanja, v bogati karieri pa je poleg Barcelone nastopal tudi za AC Milan in Olympiakos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.