Šport > Nogomet
146 ogledov

Tudi Slovenca z novim prvim možem na klopi

Claudio Ranieri Leicester City EPA
Po neuspešnih startih v sezono prihaja do številnih zamenjav na klopeh.

Domenico di Carlo je novi trener nogometašev Chieva iz Verone, za katerega igrata tudi slovenska nogometaša Valter Birsa in Boštjan Cesar. Di Carla čaka težko delo, saj je klub po 12 prvenstvenih krogih še brez točke, tri točke jim je vodstvo tekmovanja zaradi napak pri finančnem poslovanju namreč odvzelo.

Pred tem je nogometaše vodil Gian Piero Ventura, nekdanji selektor Italije, ki je v štirih nastopih s klubom osvojil le eno točko in v nedeljo odstopil. Ventura je pred tem zamenjal prav tako neuspešnega Lorenza D'Anno, ki je na osmih tekmah z ekipo iztržil dva remija.

Štiriinpetdesetletni Di Carlo je Chievo že vodil med letoma 2008 in 2010 in nato še enkrat v sezoni 2011/12, kjer pa je predčasno moral zapustiti položaj. Lani je Di Carlo v drugem delu prvenstva vodil drugoligaša Novaro, a se klubu ni uspelo obdržati v serie B.

Menjava še bližje Sloveniji

Novega trenerja imajo tudi Videmčani. Italijanski nogometni prvoligaš Udinese je namreč odpustil trenerja Julia Velazqueza, na njegovo mesto pa imenoval Davideja Nicolo, ki ga bodo uradno predstavili danes ob 16.30, je pozno sinoči prek Twitterja sporočil videmski klub. Nicola je na pred tem vodil Crotone, a je decembra lani odstopil s položaja po le štirih mesecih na klopi kalabrijskega kluba.

Španec Velazquez je na trenersko klop Udineseja sedel po koncu lanske sezone, v kateri so pri Udineseju menjavali trenerje po tekočem traku; na klopi so sedeli Luigi Delneri, Massimo Oddo, zadnje štiri tekme pa tudi Igor Tudor.

Velazquez je to sezono Udinese popeljal do devetih točk na 12 tekmah serie A, kar pomeni, da je klub v spodnjem delu prvenstvene lestvice, le mesto nad cono izpada.

Sloviti Italijan spet v Premier League

Angleški nogometni prvoligaš Fulham pa je trenerja Slavišo Jokanovića zamenjal s Claudiom Ranierijem. Petdesetletni Srb je Fulham letos sicer popeljal nazaj v angleško nogometno elito, trenutno pa se ekipa na igrišču ne more uveljaviti, saj je v 12 tekmah zbrala vsega pet točk in logična je bila menjava v vrhu stroke.

Ranieri je v Angliji zaslovel leta 2016, ko je do naslova popeljal Leicester City. Nazadnje je bil Italijan dejaven v francoski ligi, a so v Nantesu z njim predčasno prekinili pogodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice