Šport > Nogomet
36 ogledov

Tudi Španci imajo ahilovo peto

fernando torres Reuters
Španska nogometna reprezentanca je v zadnjih letih osvojila dve evropski in svetovno prvenstvo. Varovanci Vicenteja Del Bosqueja pa niso brez slabosti, kar dokazuje njihov izkupiček z bele točke.

Španci, aktualni evropski in svetovni prvaki, ki se pripravljajo na polfinali obračun pokala konfederacij, niso brez slabosti. Reprezentanca, ki je v zadnjih letih zasenčila vse druge nogometne velesile, je v izvajanju enajstmetrovk povsem povprečna. Na tekmi proti Tahitiju se je nogometašem, ki so pod vodstvom Vicenteja Del Bosqueja zapravili enajstmetrovko, pridružil Fernando Torres.

''La Roja'' je od avgusta 2008 izvajala 22 enajstmetrovk in dosegla le 13 zadetkov, kar znaša 59-odstotni izkupiček. Po vodstvom Del Bosqueja so zgrešili David Villa (štiri od desetih), Xabi Alonso (enega od šestih), Cesc Fábregas (dva od dveh) ter Fernando Torres in Roberto Soldado (vsak po enkrat). S popolnim izkupičkom se lahko pohvalita samo dva nogometaša, in sicer Santi Cazorla in Juan Mata, ki sta oba zatresla mrežo v svojem edinem poskusu.

Najzanimivejši je primer Cesca Fábregasa. Nogometaš, ki je zadel morda najpomembnejši enajstmetrovki v zgodovini španskega nogometa – na dveh zaporednih evropskih prvenstvih proti Italiji in Portugalski –, je zgrešil zadnja dva poskusa v rednem delu tekme, in sicer proti Čilu in Franciji.

Torres je po zgrešeni enajstmetrovki na Maracani svoji izkupiček pokvaril na 4/7, Villa pa je skupno zbral devet golov od 14 poskusov. Najboljši izkupiček ima še vedno Fernando Hierro, ki je dosegel 11 golov v 11 poskusih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.