Šport > Nogomet
19 ogledov

Tudi zmagovalci jokali

Atletico Madrid Reuters
Rojiblancos so v finalu Evropske lige s 3:0 ugnali Athletic Bilbao, solze pa so po zmagi točili tudi igralci Atletico Madrida.

"Moj sinček Oliver je tudi prišel z mano v Bukarešto. Edini besedi, ki ju zna izgovoriti, sta mama in Atleti," je takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu dejal Juanfran, ki je v lani januarja iz Espanyola prestopil k Madridčanom. "To zmago posvečam družini in očetu, ki je lani umrl. Vem, da je nekje zgoraj. Prepričan sem, da nas zdaj gleda in se veseli z nami," je s solzami v očeh še povedal desni bočni branilec.

Manj čustev je pokazal kapetan Antonio Lopez, ki proti Bilbau ni stopil na zelenico: "Navijači in igralci so si zaslužili to lovoriko. To je bila dostojna predstava za takšno finale. Vsi smo zelo veseli." Atletico Madrid v nedeljo sicer čaka pomembna tekma z Villarrealom, ki jo morajo v gosteh dobiti, če želijo obdržati možnost za uvrstitev v Ligo prvakov.

Še pomembnejša tekma pa čez 15 dni čaka tokrat poražene Baske, ki se bodo v finalu kraljevega pokala pomerili z Barcelono. "Priigrali smo si dva finala, to pa uspe le redkim ekipam. Tokratna noč je zelo težka, a stisniti bomo morali zobe in se s pomočjo navijačev vrnili na način, ki je Athleticu že uspeval. Moramo iti naprej. Lahko smo ponosni na opravljeno delo, ki nas je pripeljalo do finala," je menil baskovski vratar Gorka Iraizoz in dodal: "Še naprej moramo držati skupaj. Vemo, da imamo še eno priložnost za lovoriko, in tega se moramo zdaj oprijeti."

Pred finalom pokala, ki bo na sporedu 25. maja na stadionu Vicente Calderon, bo Athletic v nedeljo gostoval v Valencii, kjer se bo pomeril z Levantejem.

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 13:23 10.maj 2012.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.