Šport > Nogomet
20 ogledov

Turški navijači: ''Dobrodošli v pekel''

galaasaray huligani bakle navijači
1/3
Reuters
Real Madrid bo v ponedeljek odpotoval v Istanbul, kjer ga v torek čaka povratna tekma četrtfinala Lige prvakov. Galaktiki branijo veliko prednost (3:0), zato bo obisk pri Galatasarayu zgolj formalnost, Realovcem pa bo bivanje v največjem turškem mestu grenila radikalna navijaška skupina UltrAslan.

Real Madrid je na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov doma premagal Galatasaray (3:0), kar varovancem Joséja Mourinha omogoča, da se v Istanbul odpravijo v nekoliko bolj sproščenem vzdrušju.

Drugačne načrte pa ima Veisel Giley, vodja navijaške skupine UltrAslan, ki somišljenike poziva, naj se v čim večjem številu udeležijo sprejema španskih prvakov, ko bodo ti pristali na letališču Atatürk. Po pričakovanjih naj bi galaktikom ''dobrodošlico'' izreklo približno 5000 podpornikov Galatasaraya. ''Želimo jim samo izkazati gostoljubje,'' je povedal Giley. S tem razlogom bodo pripravili transparent z napisom ''Dobrodošli v pekel''.

Giley se je po tekmi na Santiago Bernabéu pritoževal nad ravnanjem španske policije, in to kljub temu, da je turškim navijačem uspelo na stadion pretihotapiti nekaj raket, kar bi lahko Madrid drago stalo.

Mourinho bo trening pred torkovo tekmo opravil na stadionu İnönü, domovanju Bešiktaša. Portugalski strateg naj bi takšno odločitev sprejel zaradi slabe igralne površine na stadionu Türk Telekom Arena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.