Šport > Nogomet
10937 ogledov

Uefa brez milosti do Hrvaške

Luka Modrić Profimedia
Uefa je ostro kaznovala Hrvaško.

Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (Uefa) je hrvaški zvezi izrekla ostro kazen zaradi neprimernega in diskriminacijskega obnašanja navijačev na tekmah proti Nizozemski in Španiji v ligi narodov.

Lahko se zgodi, da bo morala Hrvaška v prihodnjih dveh letih eno domačo mednarodno tekmo odigrati za zaprtimi vrati, saj je dobila pogojno kazen za obdobje dveh let, prepovedana ji je prodajo vstopnic na naslednjem gostovanju v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo proti Armeniji, obenem pa je prejela rekordno denarno kazen.

Hrvaška nogometna zveza (HNS) bo zaradi neprimernega in diskriminacijskega obnašanja svojih privržencev plačala kazen v višini 70.000 evrov, ob tem pa še dodatnih 45.000 evrov zaradi prižiganja bakel in 35.000 evrov zaradi metanja predmetov na igrišče na tekmah proti Nizozemski in Španiji, ki sta bili 14. in 18. junija v Rotterdamu.

Hrvaški navijači | Avtor: Profimedia Profimedia

Gre za najvišjo denarno kazen v zgodovini Hrvaške nogometne zveze, višjo celo od tiste za zloglasno svastiko na Poljudu, ki je pred leti HNS oskubila za 100.000 evrov.

"Največji razlog za tako hudo kazen je bilo žaljenje glavnega sodnika Istvana Kovacsa, oziroma v vzklikih 'cigan'. Uefa tega ne tolerira. Zato naprošamo vse navijače, da se vzdržijo vseh oblik diskriminacije, da bi lahko skupaj uživali v nastopih hrvaške reprezentance," so sporočili iz Hrvaške nogometne zveze.

Hrvaška je sicer v ligi narodov zasedla drugo mesto za Španijo, potem ko je bila "furija" v finalu boljša šele po izvajanju enajstmetrovk.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 10:41 26.julij 2023.

    In kaj lahko od ustaškotov pričakuješ??

  • alen04 10:29 26.julij 2023.

    Kako fantastičen dan je danes.

Sorodne novice