Šport > Nogomet
3878 ogledov

Tako se je hrvaška nogometna zveza odzvala na obtožbe na račun Modrića

Luka Modrić Profimedia
Hrvaška nogometna zveza je v zvezi obtožbami izrazila podporo Modriću in Lovrenu.

Hrvaška nogometna zveza se je seznanila z informacijo, da je državno tožilstvo v Osijeku vložilo obtožnico proti kapetanu hrvaške reprezentance Luki Modriću in dolgoletnemu članu reprezentance Dejanu Lovrenu in jima izrazilo vso svojo podporo.

"Hrvaška nogometna zveza v celoti spoštuje neodvisnost pravosodnih organov in od njih pričakuje, da bodo v svojih dejanjih enako pošteni do vseh državljanov Republike Hrvaške, ne glede na njihovo ime in priimek. Kot dobitnika srebrne in bronaste kolajne na svetovnih prvenstvih, kot igralska in človeška vodja ekipe, ki je prinesla slavo hrvaškemu nogometu in državi, si Luka Modrić in Dejan Lovren ne zaslužita posebne obravnave hrvaškega pravosodja. Zaslužita pa si pošten in enakopraven odnos ter pravno varnost," piše na uradni spletni strani Hrvaške nogometne zveze.

"Hrvaška nogometna zveza zato daje vso podporo Luki Modriću in Dejanu Lovrenu, obema legendarnima igralcema pa bomo na voljo za pomoč med postopkom," so še sporočili iz HNS.

Tožilstvo v Osijeku je znova obtožilo kapetana hrvaške nogometne reprezentance Modrića in zdaj že nekdanjega reprezentanta Lovrena krivega pričanja v sodnem procesu, povezanim z korupcijsko afero nekdanjega šefa zagrebškega Dinama Zdravka Mamića.

Oba nogometaša sta pričala leta 2017 v procesu zoper Mamića zaradi večmilijonske korupcijske afere, kjer sta predstavila podrobnosti prestopov iz Dinama. Modrić, zdaj nogometaš madridskega Reala, je pričal zaradi prestopa iz Dinama v Tottenham leta 2008, Lovren pa zaradi prestopa iz leta 2010 k Lyonu, kjer igra tudi zdaj.

Leta 2018 sta bila oba obtožena krivega pričanja, vendar so pozneje obtožbe opustili zaradi pomanjkanja dokazov. Tožilstvo v Osijeku pa je zdaj znova obtožilo dve osebi, navajajoč zgolj njuni letnici rojstva. Lokalni mediji pa so ju identificirali kot Modrića in Lovrena. Zagrožena kazem za krivo pričanje lahko na Hrvaškem znaša tudi do pet let zaporne kazni.

Mamića in še tri vpletene je sodišče spoznalo za krive zlorabe moči in korupcije, ki je zagrebški Dinamo stala več kot 15 milijonov evrov, državo pa 1,5 milijona. Mamić, ki so ga obsodili na šest let in pol zaporne kazni, in druščina so klub oškodovali skozi fiktivne pogodbe, povezane s prestopi igralcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice