Šport > Nogomet
487 ogledov

Uefa kaznovala Olimpijo zaradi rasizma

Olimpija Profimedia
Evropska nogometna zveza je izrekla kazen za dogajanje na avgustovskem obračunu.

Evropska nogometna zveza je z denarno kaznijo 50.000 evrov in eno tekmo na delno zaprtem stadionu kaznovala ljubljansko Olimpijo, ker so navijači v kvalifikacijah za evropsko ligo rasistično žalili francoskega vratarja pri Malatyasporu Fabiena Farnolla, je danes poročalo Delo.

Gre za epilog povratne tekme 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo med Olimpijo in turškim Malatyasporom. Incident se je zgodil na tekmi, odigrani 1. avgusta.

Na seznamu grehov navijačev, ki jih je s svojimi odločitvami jezil glavni sodnik s Slovaške Filip Glova, so bili tudi vrženi predmeti na igrišče. Eden od gledalcev je gostujočega igralca zadel s polnim kozarcem piva. Disciplinska komisija pri evropski nogometni zvezi je skoraj tri mesece odločala o kazni za ljubljanski klub, ki se že tako otepa z denarnimi težavami, poroča Delo. V tretji krog kvalifikacij se je sicer po zmagi v Stožicah z 1:0 uvrstil Malatyaspor s skupnim izidom 3:2.

Milan Mandarić Olimpija Ljubljana Hude težave Šport Olimpija v dolgovih, Nike prekinil sodelovanje

Olimpija bo na prvi naslednji evropski tekmi v Stožicah igrala pred delno zaprtim stadionom. Na delu tribune, kjer naj bi bi bilo prostora za 3000 gledalcev, bo morala razprostreti transparent ali zastavo Uefe z logom za enakopravnost in športno obnašanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.