Šport > Nogomet
34 ogledov

Uefa zamrznila nagrade 23 klubom

Platini UEFA stadion obisk Varšava Euro 2012 govor mikrofon žuganje prst EPA
Evropska nogometna zveza je pod drobnogled vzela vse klube, ki imajo neporavnane račune z igralci oziroma davčnimi organi. Skupno gre za 23 klubov, med katerimi prevladuejo tisti iz vzhodne Evrope.

Evropska nogometna zveza (UEFA) je zadržala prejemke, ki jih je 23 klubov v minuli sezoni zaslužilo z nastopi na evropskem klubskem prizorišču. Med njimi je tudi španski Atletico iz Madrida, ki je v minuli sezoni osvojil ligo Evropa, pred kratkim pa tudi evropski klubski superpokal, potem ko je v Monte Carlu premagal angleški Chelsea.

atletico madrid evropski superpokal | Avtor: Reuters Reuters
Uefa je denarne nagrade zamrznila zaradi plačilne nediscipline do igralcev ali pa davčnih organov. "Grešniki" morajo do konca tega meseca poravnati vse obveznosti in dokumentacijo priložiti na naslov Uefe, v nasprotnem primeru bo krovna evropska nogometna organizacija zadržala njihove denarne nagrade.

Večina neplačnikov prihaja iz Vzhodne Evrope, med njimi pa so Željezničar, Sarajevo in Borac Banja Luka (vsi BiH), Rudar Pjevlja, Budućnost Podgorica (oba Črna gora), Hajduk Split, Osijek (oba Hrvaška), Vaslui, Dinamo Bukarešta in Rapid Bukarešta (vsi Romunija), Atletico Madrid in Malaga (oba Španija), Ruch Chorzow (Poljska), CSKA Sofija (Bolgarija), Sporting Lizbona (Portugalska), Rubin Kazan (Rusija), Maccabi Netanya (Izrael), Partizan in Vojvodina (oba Srbija), Škendija (Makedonija), Floriana (Malta), Eskisehirspor in Fenerbahče (oba Turčija).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.