Šport > Nogomet
18 ogledov

Uefa zaradi homofobije kaznovala Cassana

Cassano Schweinsteiger Nemčija Italija polfinale Varšava Euro 2012 EPA
Italijanski napadalec Antonio Cassano je od Uefe dobil 15 tisoč evrov kazni zaradi neprimernih izjav o homoseksualcih, ki jih je izrekel na Euru 2012. Čeprav se je nogometaš Milana za izjave takoj opravičil, mu evropska nogometna zveza ni prizanesla.

Antonio Cassano Italija Euro 2012 | Avtor: EPA EPA
Pred tekmo skupine C med Italijo in Hrvaško na Euru 2012 so Antonia Cassana novinarji vprašali, koliko resnice je v govoricah, da sta v izbrani vrsti azzurov tudi dva homoseksualca. "Trener me je opozoril, da me boste vprašali kaj takega. Če povem po resnici, upam, da ni nobenega. Če pa so pedri tu, potem je to njihova stvar," je povedal Cassano. S tem je izzval jezo interesnih skupin za pravice gejev in lezbijk, ki jih je najbolj zmotila uporaba besede forcio, ki prav tako kot slovenska beseda peder vsebuje negativno konotacijo.

Italijan se je nato hitro opravičil. "Iskreno obžalujem, če so moje izjave izzvale jezo borcev za pravice gejev. Homofobija je čustvo, ki ga sam ne delim. Nikogar nisem želel užaliti in ne morem obsojati seksualne svobode drugih ljudi. Želel sem samo povedati, da je to njihova stvar in ni na meni, da podajam sodbo na odločitve drugih," je zaključil nogometaš Milana, ki pa se kljub temu ni uspel izogniti kazni Uefe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.