Šport > Nogomet
99 ogledov

Ugrabili in ubili sestrično Luke Modrića?

luka modrić EPA
V Salvadorju so našli truplo Suzane Modrić. Šlo naj bi za sestrično vezista madridskega Reala.

Španski časnik Sport je objavil vest, da so oblasti v Salvadorju Suzano Modrić v sredo našle mrtvo, potem ko naj bi bila v ponedeljek ugrabljena.

Njeno truplo so našli v prtljažniku avtomobila, motivi šokantnega zločina pa zaenkrat še niso znani, dodajajo pri Sportu.

Suzana Modrić je štela 40 let, bila je mati dveh otrok. Rodila se je na Hrvaškem, odraščala v Nemčiji, zadnjih šest let pa je živela in delala v Salvadorju, kjer so umori in ugrabitve sicer zelo pogosti. 

Skokovit porast umorov

V letu 2015 je bilo po podatkih tamkajšnjih oblasti v Salvadorju umorjenih 6657 ljudi. Lani je bilo umorov za kar 70 odstotkov več kot leta 2014, je poročal USA Today. 

S 104 umori na 100.000 prebivalcev je Salvador svetovni rekorder te statistične kategorije. Gre za državno povprečje, v nekaterih predelih Salvadorja pa so številke še bolj šokantne. Večinoma gre za zločine, povezane z organiziranim kriminalom. Prednjačijo združbe (karteli), ki služijo na račun transporta in preprodaje drog.

Za primerjavo: v Sloveniji bi se moralo na leto zgoditi skoraj 2100 umorov, da bi bil delež žrtev glede na število prebivalstva enak kot v Salvadorju. 

Komentarjev 3
  • vladek 07:18 15.april 2016.

    ni njegova sestrična

  • dusan72 02:52 15.april 2016.

    Ali je pa to spet ena od nepreverjenih "novic"? http://www.24sata.hr/news/modricev-otac-u-soku-ubijena-suzana-nije-nasa-rodica-469743

  • primoz.g 00:17 15.april 2016.

    Moje SOŽALJE, LUKA če kej pomeni, al pa tudi če ne, je pa ISKRENO.tam so NORCI, ne vem zakaj ampak so in to je le ena žalostna zgodba, se pa dogajajo ugrabitve evropejcev kr naprej, pač narod je ...prikaži več vajen 3 dolarje na dan, za 20 usd ubije kogarkoli tud Clintonovo hčer če treba, sej on ne ve da bi lahko dobil več če jo pusti živo, kriva je pa njihova skorumpriana vlada in policija. Bi predlagal naj LUKA poišče vezo ki je tm doma, in kaznuje te ki so to naredlili, se da in tudi ni tako redko, košta, ampak vsaj veš da je pravici zadoščeno.