Šport > Nogomet
110 ogledov

Umrla mama Diega Maradone

diego maradona mama Dalma Franco de Maradona žena Claudia Villafane
1/4
Reuters
Pri 81 letih je na eni izmed zasebnih klinik v Buenos Airesu zaradi težav s srcem preminila Dalma Franco de Maradona, Diegova mama. "Vsakokrat ko je hrana prišla na mizo, nam je dejala, da ji je slabo in da ne bo jedla. Ampak to je bila le ukana. V resnici ni bilo dovolj hrane za vse," je o življenju v revščini dejal Diego.

Diego Maradona je mrzlično hitel iz Dubaja, da bi še zadnjikrat videl svojo mamo, a ga je na letalu zadelo sporočilo, da je Dalma Franco de Maradona, Argentincem znana kot Dona Tota, pri 81 letih preminila v zasebni kliniki v Buenos Airesu. Tamkajšnjo ustanovo je zaradi težav s srcem obiskala že večkrat.

Diego, ki je najstarejši od njenih treh sinov – ob njih je rodila še dve hčerki –, je bil z mamo zelo povezan. Tudi zato si je dal, preden je nastopil službo v Združenih arabskih emiratih pri klubu Al Wasl, na hrbet vtetovirati napis Tota, rad te imam. Sama pa je nekoč dejala: "On je največja stvar, kar mi jih je dalo življenje."

Maradona je večkrat je poudaril, kako sta se z očetom žrtvovala, stanujoč v baraki v eni revnih primestnih četrti prestolnice, preden mu je uspelo postati eden najboljših nogometašev vseh časov. Nekoč je razkril: "Vedno nas je priganjala, naj jemo. Vsakokrat ko je hrana prišla na mizo, nam je dejala, da ji je slabo in da ne bo jedla. Ampak to je bila le ukana. V resnici ni bilo dovolj hrane za vse."

Maradonov zet Kun Agëro, nogometaš Manchester Cityja, je na svojem Twitter profilu zapisal: "Zelo žalosten dan. Hvala za vso podporo. Vsi smo z Diegom in družino."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.