Šport > Nogomet
3 ogledov

Batista in Maradona na sodišču

Diego Maradona 2011 Al Wasl EPA
Kontroverznosti Diega Armanda Maradone ni videti konca. Tokrat se nekdanjemu selektorju argentinske reprezentance obeta tožba še enega nekdanjega selektorja gavčev Sergia Batiste.

Nekdanji selektor argentinske nogometne reprezentance Sergio Batista je napovedal, da bo proti prav tako nekdanjemu argentinskemu selektorju Diegu Armandu Maradoni vložil tožbo. Maradona naj bi Batisto javno obtožil, da je jemal podkupnine od agentov, da so določeni igralci dobili vabilo v reprezentanco.

Maradona je dan prej v intervjuju za lokalno televizijo dejal, da mu je agent Carlos Mac Alister v času njegovega selektorskega mandata ponujal podkupnino, da bi v ekipo vzel določene igralce in da je to tako potekalo tudi v času Batiste in njegovega pomočnika Joseja Luisa Browna. "Ko sem jaz prevzel vodenje reprezentance, se je s podkupninami nehalo," je Maradona dejal v pogovoru za televizijo TyC Sports.

Maradona, ki je zdaj trener v dubajski ekipi Al Wasl, je leta 2008 od Batiste prevzel vodenje reprezentance, tudi sam pa je po slabih izidih izgubil službo selektorja po svetovnem prvenstvu 2010. "Primer bom predal na sodišče zaradi obrekovanja. Nič takšnega se kdajkoli ni zgodilo. Poznam Maradono in veliko sva dala skupaj skozi, zato takšne navedbe bolijo," pa je dejal Batista, ki je z Maradono igral v reprezentanci leta 1986, ko je Argentina osvojila naslov svetovnih prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.