Šport > Nogomet
515 ogledov

United dve točki nad izpadom, klonil tudi City

Matty Longstaff Profimedia
Slab dan za privržence nogometa v Manchestru.

Manchester United je še enkrat povsem razočaral svoje navijače, nekdanjemu napadalcu rdečih vragov Oleju Gunnarju Solskjærju pa vse bolj gori pod nogami. Klub, ki je doslej osvojil največ prvenstvenih naslovov v zgodovini angleškega nogometa, se je po porazu z 0:1 na gostovanju v Newcastlu znašel le dve točki od mest, ki po koncu sezone vodijo v drugoligaško konkurenco. United je na osmih tekmah Premier League zbral 9 točk, nahaja se na 12. mestu, 18. Everton jih ima sedem, predzadnji Norwich pa šest.

Newcastle je bil proti Unitedu bližje zadetku že v prvem polčasu, ko je prečko gostujočih vrat zadel komaj devetnajstletni Matty Longstaff, ki je v zvezni vrsti srak zaigral ob bratu Seanu Longstaffu. Slednjega si sicer želijo v svoje vrste zvabiti prav pri Unitedu. Mlajši od bratov Longstaff je na svojem debiju med angleško ligaško elito nato udaril tudi v drugem polčasu in v 72. minuti odločil zmagovalca. Z močnim strelom je po povratni podaji, ki jo je dobil na 20 metrih, premagal Davida de Geo. Rdeči vragi so v naslednjih dvajsetih minutah napadali za izenačenje, a pretirano nevarni niso bili.

"Sinoči sem šel v posteljo in sanjal o tem, a nisem si mislil, da se bo to res zgodilo. Sanje so se mi uresničile," je po tekmi dejal devetnajstletnik.

Šok so doživeli tudi mestni tekmeci Uniteda. City je gostil Wolverhampton in klonil z 0:2. Branilci lovorike so skozi celotno tekmo skušali prebiti obrambo Wolvesov, a v zaključku dvoboja prejeli dva zadetka iz hitrih protinapadov. Oba gola je dosegel Adama Traoré, ki je v dvobojih ena na ena dvakrat poslal žogo v spodnji levi kot vratarja Edersona. City po Liverpoolovi sobotni zmagi zdaj za evropskimi prvaki zaostaja že osem točk.

Na točko zaostanka se je Cityju na tretjem mestu približal Arsenal, ki je klub slabi igri v drugem polčasu uspel z 1:0 premagati Bournemouth. Odločilni gol je padel že v deveti minuti dvoboja, po kotu je bil z glavo natančen David Luiz. Brazilčevi nekdanji soigralci pri Chelseaju so bili prepričljivi na gostovanju v Southamptonu.

Princ George Na prvi tekmi Šport Mali princ George navdušeno navijal za isti klub kot oče Hugo Lloris Video Šport Zvezdik kričal od bolečin ob groznem zlomu roke

Premier League, 8. kolo, današnje tekme:

Arsenal : Bournemouth  1:0 (1:0)
Luiz 9.

Manchester City : Wolverhampton  0:2 (0:0)
Traore 80., 94.

Southampton : Chelsea  1:4 (1:3)
Ings 30.; Abraham 17., Mount 24., Kante 40., Batshuayi 89.

Newcastle : Manchester United  1:0 (0:0)
M. Longstaff 72.

Lestvica:
1. Liverpool 24
2. Manchester City 16
3. Arsenal 15
4. Leicester City 14
5. Chelsea 14
6. Crystal Palace 14
7. Burnley 12
8. West Ham 12
9. Tottenham 11
10. Bournemouth 11
11. Wolverhampton 10
12. Manchester United 9
13. Sheffield United 9
14. Brighton 9
15. Aston Villa 8
16. Newcastle 8
17. Southampton 7
18. Everton 7
19. Norwich 6
20. Watford 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.