Šport > Nogomet
22 ogledov

United kot znamka vreden milijardo

manchester united EPA
Angleški nogometni prvoligaš Manchester United je zamenjal münchenski Bayern na vrhu največ vredne nogometne znamke, so zapisali v poročilu Brand Finance, mednarodne družbe za ocenjevanje in strategijo.

Manchester United v zadnjih dveh sezonah ni osvojil niti ene lovorike, kljub temu pa je ocenjen na 1,2 milijarde dolarjev (1,08 milijarde evrov). Kot poroča Brand Finance, je United prva nogometna znamka z vrednostjo, večjo od milijarde dolarjev. "Ključni faktor za uspeh Unitedove znamke je rekordna, sedem milijard evrov 'težka' pogodba za televizijske pravice Premier league," piše v poročilu.

Nemški prvak Bayern je padel na drugo mesto z 839 milijoni evrov, Real Madrid pa je tretji s 785 milijoni evrov. Barcelona, ki je v soboto v finalu lige prvakov premagala Juventus, je padla na šesto mesto za Manchester City in Chelsea.

Sicer pa šest izmed desetih največ vrednih klubov prihaja iz elitne angleške lige. Med deseterico so še Arsenal, Liverpool, PSG in Tottenham. Juventus na 11. mestu je najvišjeuvrščeni italijanski klub.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.