Šport > Nogomet
17 ogledov

Urbančeva mojstrovina na Gubcu

NK Krško Prva liga beli dresi ePosavje.com
Na nedeljskem srečanju med Krškim in Krko so gledalci videli fantastičen zadetek.

Nogometaši Krškega so v 24. kolu Prve lige gostili novomeško Krko in prepričljivo zmagali (3:0). Z drugo zaporedno spomladansko zmago (skupaj pa že tretjo zapored) so se Posavci dvignili z zadnjega mesta in konkurentom poslali sporočilo, da med elito ne nameravajo plesati zgolj eno leto.

V prvem polčasu je mrežo Dolenjcev po odbiti žogi načel Luka Volarič, najlepši trenutek srečanja pa smo videli v 48. minuti, ko je Dejan Urbanč s fantastičnim volejem z 20 metrov matiral vratarja Miodraga Mitrovića. Zadetek si lahko ogledate na spodnjem posnetku, s klikom na 

Zmago Krčanov je v 63. minuti potrdil prišlek iz Olimpije Enis Đurković.

Fotogalerijo s srečanja na stadionu Matija Gubec, kjer se je zbralo okrog 1200 gledalcev, si lahko ogledate na spletnem portalu ePosavje.com. Do nje lahko pridete tudi s klikom na to povezavo.

Petrovič: Vedeli smo, kaj hočemo

"V celoti smo odigrali dobro tekmo, uspevalo nam je vse, kar smo načrtovali in si želeli. V prvem polčasu smo bili razigrani, gostom smo vsilili svojo igro. Na srečo smo dosegli tudi gol, v nasprotnem primeru bi bilo lahko tudi drugače. Dokler Urbanč ni dosegel evrogola, je bila tekma še kar izenačena, nato pa so Novomeščani še malce padli, mi pa smo se sprostili. Do konca tekme smo igrali zrelo, dosegli še en gol.  Vsa čast igralcem, ki so bili danes res odlični. Svoje je naredil tudi poln stadion," je po tekmi sicer dejal mladi trener Krškega Tomaž Petrovič.

V igri Krškega so se izkazali tudi številni novinci, ki so v zimskem prestopnem roku okrepili ekipo. "Veliko se zdaj govori o teh okrepitvah. Mi smo po analizi jesenskega dela vedeli, kaj iščemo, kaj bi radi. Zavedamo se tudi, da smo nekoliko omejeni, da se na tem področju ne moremo primerjati z ostalimi klubi. Ti fantje, ki so prišli, so zapolnili nekatere luknje, tudi karakterno so vsi zelo v redu. Zdaj so del ekipe in to je to," je še povedal Petrovič.

Kastrevec razočaran

"Težko bi potegnil analizo ob tako slabi predstavi. Daneč nismo bili na ravni prvoligaškega nogometa, bili smo pravzaprav zelo daleč od tega. Odziv od prvega do zadnjega igralca na zelenici ni bil pravi. Mogoče nam je zadnja zmaga proti Domžalam stopila v glavo, morda smo mislili, da bomo z lahkoto zmagali v Krškem. Z lahkoto ne moreš premagati nikogar v tej ligi, z vsakim pa lahko takoj izgubiš. Danes je bila to čista in zaslužena zmaga Krškega. Čestitam jim na požrtvovalni in pravi tekmi. Mi bomo ta dvoboj morali čim prej pozabiti in se pripraviti na naslednjo tekmo s Koprom," pa je po tekmi menil prvi mož na klopi Krke Andrej Kastrevec.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.