Šport > Nogomet
10484 ogledov

V strelskem pohodu umrl reprezentant, ki je nedavno igral proti Messiju

Gilberto Hernandez Twitter
Panamo je pretresla velika tragedija, v strelskem pohodu dveh napadalcev je namreč tragično preminil tamkajšnji nogometni reprezentant.

Iz Paname prihajajo tragične novice o strelskem pohodu v pokrajini Colon, kjer sta dva napadalca v roke vzela pištole, stopila na ulico ter začela streljati po naključnih mimoidočih. Osem ljudi je bilo ranjenih, medtem ko je ena oseba preminila. Kasneje se je ugotovilo, da je šlo za 26-letnega nogometaša panamskega prvoligaša Independientea ter tamkajšnje reprezentance Gilberta Hernandeza.

Smrt svojega odličnega nogometaša je potrdil tudi klub. Hernandez je sicer celotno kariero preživel v Panami, kjer je pred lansko sezono okrepil tamkajšnji Independiente ter nemudoma osvojil tamkajšnji državni prvenstvi Clausuro in Aperturo. S svojimi odličnimi predstavami na poziciji osrednjega branilca si je celo prislužil vpoklic v člansko nogometno reprezentanco.

Gilberto Hernandez | Avtor: Profimedia Profimedia

Pred pol leta je dočakal svoj debi za panamsko reprezentanco na tekmi proti Gvatemali, medtem ko je dobil priložnost za dokazovanje tudi na prijateljski tekmi v Buenos Airesu, ko je Argentina odigrala svojo prvo tekmo po osvojitvi naslova svetovnega prvaka. Ob pravem argentinskem športnem prazniku je dobil 20 minut priložnosti, da se izkaže proti Lionelu Messiju in ostalim najboljšim nogometašem sveta, ki so na koncu slavili z 2:0. Nedvomno vrhunec Hernandezove kariere, katera pa se je na žalost tako zgodaj končala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 20:02 04.september 2023.

    Bil bi N.N, če ne bi bil nogometaš..