Šport > Nogomet
1508 ogledov

Popravili 86 let staro krivico

Atletico Mineiru priznan naslov prvaka Twitter
Atletico Mineiru po 86 letih priznali naslov prvaka.

Nogometni klub Atletico Mineiro je čakal kar 86 let, da mu je brazilska nogometna zveza priznala naslov državnega prvaka iz leta 1937, poroča. Skupaj z naslovoma iz let 1971 in 2001 ima klub zdaj v vitrinah tri pokale za osvojeni državni naslov.

Gre za naslov na tako imenovanem turnirju prvakov leta 1937, ki je bil dosežen v obdobju, ko je brazilski nogomet doživljal burno obdobje razprav in medsebojnih delitev v brazilskem nogometu.

Na turnirju so zato leta 1937 zaigrali prvaki petih različnih brazilskih regij iz leta 1936 in ekipa mornarice. Ta turnir je zato predstavljal prvo merjenje moči na nacionalni ravni. Že takrat pa sta med klubi, ki so se kasneje odločili za profesionalizacijo, sodelovala tudi Fluminense in Atletico.

Atletico Mineiru priznan naslov prvaka | Avtor: Twitter Twitter

Turnir je šel nekako v pozabo, po osvojitvi naslova prvaka 2021 pa so se pri Atleticu spomnili davno osvojene lovorike in od zveze zahtevali priznanje še ene zvezdice.

Predsednik kluba Sergio Goelho je imel zato več sestankov s predstavniki CBF, katerim je predložil obsežen sveženj novinarskih zapisov, grafik in pisem, ki so potrjevali pomembnost omenjenega turnirja prvakov.

Zveza je naslov potrdila in uradno so novico objavili ta konec tedna na klubski proslavi ob odprtju novega stadiona, na katerem je Atletico nato premagal Santos z 2:0.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.