Šport > Nogomet
150 ogledov

Nemško sodišče kaznovalo Fifo

Fifa zaščitni znak logo Epa Simbolična fotografija.
Sodišče je prepričano, da svetovna nogometna organizacija krši majsko razsodbo sodišča.

Nemško okrožno sodišče v Dortmundu je mednarodno nogometno zvezo Fifo kaznovalo s plačilom 150.000 evrov administrativne kazni v zvezi s predpisi o nogometnih agentih.

Gre za predpise, ki so začeli veljati januarja, z njimi pa želijo pri Fifi vzpostaviti pravičnejši in preglednejši sistem nogometnih prestopov, vključno z obvezno licenco Fife za agente, s prepovedjo večkratnega zastopanja, da bi se izognili navzkrižju interesov.

Prav tako predpisi uvajajo zgornje meje honorarjev agentov. Po prehodnem obdobju, ki se bo izteklo 1. oktobra, bodo tako lahko v nogometni industriji delali le agenti z licenco.

Razsodba ni omejena na nemške agente, kot kaže, pa Fifa od agentov še vedno zahteva, da se podredijo njenim novim predpisom, ne da bi pri tem vplivala na to, ali delujejo v Nemčiji ali Evropski uniji.

Sodišče v Dortmundu je enako upravno globo v višini 150.000 evrov naložilo nemški nogometni zvezi (DFB) v začetku leta v podobnem kontekstu.

Nemško zvezno sodišče je predpise nemške zveze predložilo tudi Sodišču Evropske unije (ECJ), da ugotovi, ali kršijo evropsko protimonopolno zakonodajo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice