Šport > Nogomet
321 ogledov

Unitedov zvezdnik oproščen vseh obtožb, vseeno ostaja brez kluba

Mason Greenwood Profimedia
Mason Greenwood zapušča Manchester United.

Mason Greenwood in Manchester United gresta po interni preiskavi v klubu po sporazumno ločenih poteh, so potrdili v angleškem nogometnem klubu. Vrnitev nogometaša je namreč povzročila vznemirjenje, saj je skupina navijačic temu nasprotovala.

V začetku lanskega leta je bila proti Greenwoodu namreč sprožena preiskava zaradi posilstva in povzročitve telesne poškodbe. Tožilstvo je po letu dni preiskavo zaključilo, saj so obtožbe umaknile ključne priče, zato ni bilo možnosti, da bi na sodišču dosegli obsodbo.

Pri klubu pa dodajajo, da so skušali zbrati čim več informacij in dokazov v zvezi s primerom, "ki niso javno dostopni". V klubu so nato prišli do sklepa, da nogometaš ni storil kaznivih dejanj, katerih je bil obdolžen, vseeno pa je storil napake, za katere mora prevzeti odgovornost. Prav tako so v klubu prišli do sklepa, da na taki podlagi sodelovanje ni možno, zato bo moral Greenwood novo službo poiskati drugje.

Mason Greenwood | Avtor: Profimedia Profimedia

"Najbolje bo, da nadaljujem kariero daleč stran od Manchestra, kjer bi moja prisotnost oteževala normalne aktivnosti kluba. Zahvaljujem se klubu na vsej podpori, ki sem jo prejel, vse odkar sem se klubu pridružil kot sedemletni otrok. United bo večno del mene," pa je svoj odhod iz kluba potrdil tudi nogometaš.

Greenwood je sicer izven nogometnega pogona vse od začetka leta 2022, ko ga je mati njegovega otroka obtožila poskusa posilstva in povzročitve fizičnih poškodb. Preko socialnih omrežij je tudi delila fotografije svojih poškodb ter zvočni posnetek, na katerem Greenwood zahteva spolni odnos. Toda par se je vmes pobotal, nogometaševa partnerica pa ni želela več pričati proti Greenwoodu, s katerim je vmes celo dobila otroka.

Angleški reprezentant je sicer svojo celotno kariero preživel pri Manchester Unitedu, za katerega je odigral 129 tekem ter zbral 35 zadetkov. Leta 2021 je s klubom nastopil v finalu evropske lige.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice